Ahojte chcem rozobrať turo kontroverznú temu. Som prvorodička a začiatky dojčenia sú vážne ťažké ..malinky sa mi nevie prisat na moje ploche bradavky:( prvé noci som iba plakala plakala a vyčítala som si že mu nemôžem dať stravu,a vždy keď som ho musela budiť na umelé mlieko som mala strašne vycitky až som intervaly predlžovala a chudak nejedol aj pól dňa lebo som sa ho snažila prisat..no čím ďalej uvažujem že toto trápenie ukončím a prejdem radsej na UM ako sa takto trápiť,na druhu stranu počúvam od každého skončí môžem spraviť že to MUSÍM vyskusat a nemám mu dať proste umelé,len keď plače mne to trhá srdce že sa nevie prisat ja mu nedám jesť a plačem aj ja potom :( aký máte na toto názor vy? Dali by ste si šancu alebo radsej to UM? Ps laktacnu mi prosím neradte
Hlavne nemusis nikomu nic vysvetlovat. Vsetko je na tebe. Ja som nekojila a bolo to to nejlepsie co som mohla urobit
Kriste, to je úplne jedno že UM, hlavne že nebude hladný a dostane to čo potrebuje, teda jesť
Kedysi tu nejaká kočka napísala: je jedno či dojcis, alebo dávaš umele mlieko, v puberte decka budú papulovat rovnako
to, ze syna nekojis z teba nerobi o nic horsiu mamu. hlavne si to uprac v hlave.. co je dolezitejsie? to, aby ste sa obaja trapili, alebo najedene dieta z UM, ktore bude spokojne a budes spokojna aj ty? a to ci predsa kojis, alebo nie, je cisto tvoja vec a kazdeho je do toho gulove 🙂
Daj umelé a nerieš .zbytočne sa trápiš
@veraaq
Ci das umele mlieko alebo kojis je uplne jedno.
Dieta potrebuje JEST.
Nedojcila by som
Bodka 😄
Co je koho do toho ..ze sa to vobec ale niekto pyta take otazky..jasne ze by som dala UM..nerobi to z teba lepsiu ani horsiu mamu 🙂 hlavne ze bude babo spokojne a aj ty 🙂
ten nadpis je ozaj na figu... zlá matka....
však to je čisto tvoja vec či kojíš alebo nie... aj um je pre deti...
Nie, nie si zla matka. Nejdojci a hotovo.
Si mladučká však? Keď ti všetci radia a ty nevieš čo máš robiť. Áno materské je fajn ale keď to nejde tak to nejde a dieťa treba nakŕmiť inak. Načo je toto trápenie dobré? Dieťa hladné, ty nervózna.
Umele mlieko nie je otrava na potkany. Kojila som vyse roka a chory je aj tak furt. Nenic si tieto krasne chvile.
Ani ja nedojcim. Co koho do toho? Cítila som sa podobne, dcera dalej chudla ked mala dávno priberať. Laktacna doma prd pomohla, žiadne rady ani doplnky mi tvorbu nenavysili. Mam spokojne dieta, som spokojná aj ja. Mala pekne priberá, je veselá a usmievavá.
Prvu som kojila 3 tyzdne, 3 tyzdne placu a bolesti, kazde kojenie bol novy porod a decko jacalo ako zmyslov zbavene, nedivim sa, vsak mu netieklo mlieko odo mna ale max.tak krv. Po 3 tyzdnoch moja mama poslala muza do obchodu, doniesol Nutrilon a dieta sa konecne najedlo. Ja som uz bola pred zrutenim. Pri druhom som kojit ani neplanovala. Uz do porodnice som sla s flasou a mliekom. Ale dala som sancu dojceniu, aj laktacnu v porodnici mali, tak mi poradila. Ist to celkom islo, ale mlieka bolo tak malo, ze som aj tak po kazdom kojeni dokrmovala. Po 6 tyzdnoch mlieko odislo uplne. Nemam ziadne vycitky, necitim sa ako horsia matka ako ta, co tandemovo kojila 2 deti 5 rokov... zakladom je najedene spokojne babatko a to sa mi podarilo. Na reci okolia sa mozes zvysoka...
@veraaq ja napr. teraz odsavam uz niekolko mesiacov a krmim z flase . Ale chapem Ta, ze Ta to trapi, pri dcerke som to mala rovnako. Rozbehlo sa mi mliecko az v 3m (vdaka odsavaniu) a odvtedy sa v noci dojcila,cez den pila na prsniku z cievky materske🙈 bojovala som do poslednej kvapky. Nakoniec ako 10m sa naucila dojcit normalne, ale bolo to velmi tazke. Zalezi na tebe, kolko do toho chces dat sily. Zaroven babatku daj jest normalne, mliecko mozes odsavackou rozbehnut aj popri dokrmovani um. Ja som dokrmovala castejsie a mensie davky um, aby som to vedela potom nahradit materskym.
FORMOVAC BRADVIEK znacky Medela....mne to zachranilo dojcenie. Bez tohot by som ani ja nekojila. Toto je uuuuuzasna vec. Daj do googlu a hned kup. Teda ak chces este pre kojenie nieco urobit....ak budes davat UM urcite to z teba nerobi zlu matku ale dojcenie je dojcenie. Pokial mas mlieko tak by bola skoda ze by si to vzdala. Babo ak je cerstvy novorodenec tak neboj ono sa prisaje ale kup formovace a bude dobre. Ja som si este s elek.odsavackou trosku vytiahla bradavky aby sa urobil taky "stuplik" a aby dieta vedelo sa prisat.drzim palce
@veraaq jedno z 5 deti bolo dojčene, ostatné na umelom ......4 a 5 som už ani nechcela dojčiť aj keby som mala mlieko.
Nedojčila som ani jedného a svet sa kupodivu nezrútil. Kašli na všetkých. Daj umelé a hotovo.
@veraaq ja som malú mala od jej jedného týždňa na UM. Neviem nikdy som neriešila co kto hovorí a vlastne ani nikto nič nepovedal 😊 asi sa pohybujes v zlom prostredí alebo nemáš v hlave veci urovnane. Ak sa raz niečo nedarí alebo neide tak proste to neide a nie hlavou proti múru 🤦♀️ Ak nechceš mať dieťa na MM daj ho na UM ak chceš aby malo aj MM daj ho na kombináciu.
Kludne UM … nebude ani castejsie chory, ani mat viac alergii … moj bol viac menej na UM chory je minimalne a alergiu alebo intoleranciu zatial tiez nema. Uzivaj si dieta a ten cas s nim a netyraj vas. Nestoji to za to …
Daj mu umelé mliečko nenechaj babetko trápiť sa. Dieťa potrebuje jesť a nie aby sa matka trápila a dieťa plakalo od hladu. Ja som to mala podobne mlieka som mala malo a dieťa mi stále plakalo od hladu. Začala som mu dávať UM dietatko bolo spokojne. A pri druhom dieťati som sa vôbec netrapila ked som mlieko nemala hneď začal piť UM.
Treba sa odosobnit od okolia a urobit si ako to ty citis, aby vam dvom bolo dobre. Ak UM, tak um... Mna vzdy maximalne vytacali tieto reci, vsade, dokonca som skoncila v nemocke, a muslea som behat s odsavackou sem tam, a bolo mi vynadane, co nechodim dojcit deti na novorodenecke.. som sa spytala ci im nepreskakuje a nech sa staraju o seba. A rovnako zrazu mali potrebu vsetci riest. Vtedy bol naozaj taky osial okolo toho, vsade sa reklamovalo, pisalo, aj tuboli vacsinou zvady kvoli dojcenu a neskor ockovaniu na MK :DD Ked som povedala, nie nedojcim, viac som nedebatovala, prestali riesit. V rodine mam zeny co dojcili dlho, dokonca teta moja, dve deti do 2,5roka.. a sama povedala, ze tie zdravotne benefity nikdy nevidela :D nech to nepocuvam a urobim ako to mne vyhovuje. Dieta som mala zdrave, vyspate, spokojne, nerobila som paniku okolo vsetkeho, nesaskovala s UM, a ich striedanim, drzala sa davkovania a dieta mi ako bonus aj prespalo celu noc :DDD
nevahaj, daj umelé , budeš spokojná ty aj dieťa , moja dcéra má za chvíľu 4 mesiace a nemala ani kvapku materského mlieka , rastie a prosperuje ako každé zdravé dieťa.
Chceš dať umelé daj, chceš aby malo dieťa materské mlieko ale dojčenie nejde? Kúp si odsávačku 🤷🏼♀️. Vec vyriešená
Nic si nevycitaj a kludne mu daj umele mlieko. Uplne chapem tvoje zufalstvo z neuspesnej snahy, bola som na tom rovnako. Najlepsia vec co som mohla spravit dat flasu s mliekom a netrapit seba, dieta a ani zvysok rodiny marnou snahou o nieco co nejde.
Je úplne jedno ci dávaš Umelé mlieko alebo dojcis... Daj mu umelé mlieko. Hlavne sa netráp a neplač. Moje deti vyrástli na umelom mliecku. Len mi je ľúto po rokoch ze mam spomienky ako som sa veľmi trápila pri prvom dieťati pretože som mlieka mala malo.
@denkabemommy keby to bolo také jednoduché že? Dieťa sa nevie prisat lebo mám ploche bradavky a neviem ako mu pomoct lebo nemá zaco ťahať proste,skúsila som aj odsávačku či ich nevytiahne no nula bodov a vyšlo možno 5 kvapiek mlieka,dokonca som skúsila aj tvarovace s tiež nič
Daj mu umele mlieko a prestan sa opustat,si mama tak sa tak zacni spravat a nie vyplakavat.To uz vazne zenam odchadza zdravy rozum?musis akurat tak zomriet