Ahojte, nechávate svoje bábätko po nakojení odgrgnúť? Je to potrebné? Niektorí doktorovi vravia že áno druhý nie, tak ma zaujímaju vaše skúsenosti.
vzdy som davala, ak nechcela hned zaspat... ale moja aj skoro vzdy potrebovala odgrnut po kazdom jedle, a to aj ked zacali prikrmy, .... ked sa naucila sediet uz vedela aj po sediacky sama odgrgnut, tak to bolo lahsie :D .. ani neviem ako to preslo.. hadam kol 8mesiaca
ale niektore babatka nepotrebuju odgrgnut... vsak to uvidis aj sama 🙂
Keď zaspala pri kojeni. Čo bolo skoro vždy tak nie . Iba som ju dala na bok a tak spala . A keď sa zobudila vždy si odgrfla alebo ani nie.
Kojenec nemusi.mne vzdy zaspal skôr,,nez odgrgol,tajze som ho dala na bok do postielky a pekne spokojne spinkal
@domixlily mojej urcite nie, .. ale moja ked neodgrgla tak ju "len" bolelo brucho (negrcala) a bola na UM + nikdy som nekrmila poleziacky.. este aj ked som spociatku kojila tak bola vo vyvysenej polohe
ked tvoja grcka tak to je ine, to netusim, ci by ti pomohol taky vankus.. mozno ine mamicky sa vyjadria, ale ocividne to odgrgnutie potrebuje
@domixlily moj maly vacsinou zvdy po kojeni zaspal a uz som ho nebudila. Nemal s tym ziaden problem
u nas tak isto ako u vas @lunademonica
Nedavala som zo zaciatku, vsak uz v nemocnici mi hovorili, ze po materskom mlieku netreba, len po umelom. No maly ma koliky a ako ho nechavam odgrgnut, tak je to omnoho lepsie. Ten vzduch nejde potom do criev a nema take problemy s plynmi. Lebo zo zaciatku bolo az pocut, ako mu to zblnka v crevach, co bol taky zaplyneny.
Ano.
@lienockamalicka a nemali ste potom problém ho uspať? Ja dnes vždy keď som nechávala odgrgnúť tak sa potom zobudila a zas som ju musela kojiť aby zaspala. Tiež mi tak povedali v nemocnici a že dať ju na bok.
@domixlily nenechavam ho zaspat na prsniku. Malokedy, to uz musi byt naozaj nervozny. Vtedy ho nebudim uz na grgnutie. No to je naozaj minimalne 🙂
samozrejme. Nielen po umelom mliečku, ale aj po materskom, čaji, vode je dobré ho dat odgrgnut
@domixlily aspoň prvé dni určite áno