Návrat mlieka

barbara088
22. apr 2014

ahojte baby,dcerku som kojila cca 8 dni potom mlieko ako keby sa mi zacalo stracat...mala som dost stresu.tak sme presli na UM.dcerka ma 4mesiace.a zacala pit uz kasu redsiu,a stavicky,,,hustejsie jej nerobi dobre a dovraca sa...dnes ked som sa isla sprchovat sa mi zdalo ako keby som na bradavke ma chrasticku pretrela som vodou ona zmekla a pozeram ako krava kvapka mlieka mi vysla z prsnika,skusila som stlacit a islo dalej keby som chcela tak aj nieco odstrieknem...nechapem je to mozne????mam skusit ci by dcerka nepila????

mamainprogress
22. apr 2014

Ja osobne by som skusila ci by sa prisala, resp. skusala by som viackrat. Ak by to zvladla a podaril by sa ciastocny navrat k dojceniu tak je to urcite pre malu aj pre teba len a len vyhoda. Podla mna je uzasne pomoct dietatu materskym mlieckom a sprevadzat ho do batolacieho veku dojcenim - je to vyhoda pri chorobach, bolestiach, teplotach, zubkoch, hnackach, nepokoji. A keby si jej davala hoci len malo mliecka aj ked len raz, dva x denne, aj to je nieco.

emocia
22. apr 2014

Barbarka, ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Zažívaš neičo nádherné, bez váhania ju prisaj, ponúkaj jej čo najčastejšie. V tvojom mlieku je ešte stále pre ňu parádna dávka imunitných a rastových a aj iných zaujímavých faktorov. Dobrú chuť tvojej dcérke 🙂 ženské telo je úžasné... uprednostni dojčenie pred akoukoľvek inou potravou, snaž sa preklopiť umelé voči MM, viac tvojho je neporovnateľne pre ňu cennejšie. Držím palce! Alena BA aha, ešte toto: laktáciu si podporíš, ak zaradí do stravy 2 PL ovsené vločky jemné (do jugurtu či z toho kašu navariť), čierne pivo a pocitvý hroznový mušt, 3-4 dl denne – pomáha to 🙂 na zapraženú polievku rezignuj, je to povera, že pomáha 😀

barbara088
autor
23. apr 2014

dakujem vam za radu 🙂