Návrat menštruácie počas dojčenia

aiana24
31. júl 2024

Tie ktoré ste dojčili a napriek tomu sa vám vrátil cyklus: pri akom režime dojčenia? Myslím, koľkokrát denne ste vtedy dojčili?

Mám takmer 2-ročné dieťa, dojčila som na požiadanie, cyklus sa mi nevrátil. Chceme ďalšie dieťatko, obmedzujem dojčenie ale nechcem úplne prestať.

Zaujímajú ma vaše príbehy o dlhodobom dojčení, (samo)odstavení, či ste bola niektorá v podobnej dileme (prestať dojčiť kvôli snahe otehotnieť).

anjelicek26
31. júl 2024

2 roky bez cyklu kvôli dojceniu, ja taky pripad úprimne ani nepoznám. Gynekológ na to nič? Ved to by si musela kojiť kazde tri hodiny ako babatko... zabehni si na preventívku...ja som kojila dlho ale cyklus nabehol po 9-12 mesiacoch...a to som bola jedna z posledných...

aiana24
autor
31. júl 2024

@anjelicek26 gynekolog aj endokrinolog vsetko ok. Skoda ze si mi neodpovedala na otazku.

anjelicek26
31. júl 2024

@aiana24 tak asi máš privysoky prolaktin blokujúci ovulaciu, ako môžeš napísať "všetko ok" , to je dost relativne .. agnus castus by mohol pomôcť.. mne aspoň na vysoký peolaktin pomáhal... otehotneli sme hneď,napriek dojceniu, dojčila som aj tehu, aj pol roka tandem...

matullienka
1. aug 2024

@aiana24 pri druhom pôrode som prvú ms dostala hneď po šestonedelí a potom bola ako hodinky a to som 17 mesiacov dojčila na požiadanie

tetapetra
1. aug 2024

@aiana24 každé telo je iné. Ja som dojčila 2r4m a to v 3m každú hodinu,potom každú 1,5h..... A menzes som dostala po 8m. Prečo si myslíš,že dojčenie odialuje menzes?

siska53
1. aug 2024

@aiana24 mne sa vratil, az ked som obmedzila dojcenie na 1 denne.

cookie29
1. aug 2024

mne decko viselo na prsniku pomalicky 24h, vazne. Max prestavka bola 1-1.5h aj to len vynimocne a cyklus nabehol okamzite po cistkach. Dojcila som na poziadanie.

dixitka
1. aug 2024

@ aiana24 Ja mám 15-mesačného a som na tom ako ty, pomaly chceme druhé bábo, ale bez cyklu ťažko… takže poradiť neviem, ale som zvedavá na odpovede. Cez deň dojčím väčšinou už len raz, ale cez noc ešte pýta 3-5x. Odstaviť ho nechcem, tak neviem, no…

theanak
1. aug 2024

Ahoj, ja dojcim na poziadanie uz 1,5 roka a cyklis sa mi obnovil uz cca po polroku od porodu.

aiana24
autor
11. aug 2024

@dixitka a dalsie v podobnej situacii: u mna zabralo znizit dojcenie. Namiesto velakrat denne hocikedy sme presli na rezimove, t.j. mliecko len pri zaspavani a po zobudeni (v noci sme nechali bez obmedzenia). Este som pila alchemilkovy caj na podporenie zenskych organov. Vysledok po 1 mesiaci: Dieta si rychlo zvyklo (prve tri dni tazke, odvtedy je dobre), cyklus mam obnoveny, kojim dalej.

dixitka
14. aug 2024

@aiana24 super správy, tak držím palce, nech sa bábo čím skôr podarí 😊 a tú alchemilku skúsim, mám ju veľmi rada. Postupne sa snažím obmedzovať dojčenie, len ešte nás čaká rast všetkých stoličiek aj očných zubov, tak to už vidím, že bude chcieť byť nonstop nacucnutý 🫣

senta_sofia
14. aug 2024

@aiana24 ja som teda cyklus mala, ale pocas dojcenia 2,5 rocneho dietata som otehotnela aj potratila. Takze potom v zaujme dalsieho tehotenstva som odstavila, dlhsie sa nedarilo, ale potom uz v poriadku. Univerzalnu odpoved nedostanes. Tretie dieta som donosila aj napriek kojeniu a kojili sa tandemovo 2rocne a babo. Myslim si, ze cyklus nemas z nejakeho dovodu a telo ta takto chrani pred moznym otehotnenim, na ktore mozno nie je pripravene.