Mamičky, môžem ešte naštartovať laktáciu, keď má už moja Lilly skoro 7 mesiacov? Pomôžu mi homeopatiká?
@carodejnica ale to je moja vlastná dcérka 😉 ďakujem ale za radu, už som si našla poradkyňu z mojej oblasti a napísala som jej mail, tak uvidíme, hádam to dobre dopadne 🙂
@ivonka1990 to akože si kojila a mala pauzu alebo nekojila 😕
asi mas menje mlieka, ci ako to mam rozumiet...mne tiez pomohla laktacna poradkyna....poradila mi liek Costi, hned mi mlieko nabehlo :-}.. teray som bey tabletiek a mlieko mam.
@ivonka1990 na to asi treba ovela viac vediet ale mne napr. pomohla rada ze mam pri kojeni striedat prsniky - ja som mu pri jednom kojeni davala vzdy len z jedneho prsa...ale potom som mu dala najprv z jedneho, potom ho dala este na druhy a pripadne este na prvy...odvtedy sa mi ovela viac zacalo mliecko tvorit, aj som konecne citila ako sa mi spusta, tak ma akoby svrbeli prsia...dovtedy som to nepoznala
no a este mi pomohlo neskor aj to ze pri kojeni z jedneho prsnika som si rucne odstriekavala mlieko lebo som potrebovala kvoli praci ist od maleho prec a to bolo tiez poznat ze mam viac naliate prsia
@ivonka1990 ja viem, pochopila som to tak, že dlhšie nedojčiš a potrebuješ sa "rozkojiť" a myslela som to tak, že ak je možné, aby dojčila adoptívna mama, tak je možné znovu naštartovať dojčenie pri vlastnom dieťatku, len je potrebná odborná pomoc poradkyne, čo sa nedá v tejto diskusii vyriešiť... 😵
@sendy182 ja som kojila, ale potom prišli skúšky na výške, ktorú externe študujem a začala som sa stresovať a aj v produkcii mlieka sa to prejavilo a začali sme aj prikrmovať, teraz má už dva zúbky a nedávno ma 2 krát pohrýzla a už jej nedávam odvtedy ani v noci a ani nad ránom, už len odsávam, ale to je máličko, to nestačí jej spotrebe, ale už jej aj dávame príkrmy, ale chcela by som ešte kojiť, myslím, že si ešte neodvykla od prsníka a tiež používam tie nové avent fľašky, ktoré majú cumlíky podobné prsiam
@carodejnica už som napísala laktačnej poradkyni, tak čakám na odpoveď a aj prípadnú dohodu na stretnutí s ňou 🙂
@brumka111 ja užívam costi, vďaka mojej mame, ktorá si ho dala predpísať akože na jej pálenie záhy 🙂 včera večer som si dala zase po dlhom čase homeopatikum na tvorbu mlieka
tak teda daj vediet, ci sa podari znovu kojit... 😉 ..po akej dobe vlastne chces kojit? inak drzim palce!
@ivonka1990 ahoj skús s laktačnou sa poradiť..........pretože správnym priložením dieťatka by ťa nemala "kusnúť".....ak by to urobila tak je jemne odsuň a povedz jej že to bolí.....že no-no. 😉 .....pri zvýšení laktácie je nevyhnutné dodržať časté prikladanie a hlavne v noci.....kedy sa mliečko najviac tvorí.........pitný režím ja som pila síce len čistú vodu pred a po kojení pohár vody. podotýkam aj v noci.....a čaj na kojenie 2x denne 300ml............polievky.......... hlavne kľud..a ..oddych...........držte sa...........
@ivonka1990 keďže dojcit môžu aj adoptivne mamičky, 🙂 tak je to možné, potrebujes vsak odbornú pomoc , obrat sa na poradkynu mamily - www.mamila.sk