Naliate prsníky, ale nemôžem kojiť

mia885
19. sep 2013

Zenusky poradte, mam naliate prsniky , su tvrde a bolestive -ale ja nemozem dojcit, dietatko ma problem, nevie sa prisat, takze kojenie nie je mozne, co mam s tym robit? Dakujem za rady vsetky

gucciok85
19. sep 2013

Ahoj. Odsat mlieko odsavackou

mia885
autor
19. sep 2013

Inak to nejde? Lebo odsavacku nemam kedze davame len umele mliecko...

linda20111
19. sep 2013

@mia885 Ked nemas odsavacku, tak povytlacaj prstami, pojde ti to velmi lahko ked mas naliate prsniky.. Ja som si radsej vytlacila prstami ked bolo treba, nemala som rada odsavacku...

brumka
19. sep 2013

kupit odsavacku a davat cez flasu alebo kupit si klobuciky a tak dojcit, ked nechces dojcit, tak si dat zastavit mliecko (bylinky,homeopatika,gynekolog)

katinam
19. sep 2013

da sa odsavat aj rucne, pozri http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/Hand...

a kopirujem zopar rad z http://dojcenie.wordpress.com/
- ak je prsník pred priložením nepríjemne preplnený, je fajn pár ml vopred odsať do umývadla, do plienky – len toľko, aby bábo mohlo dobre piť
- na plný prsník si robíme obklady z kapustných listov

skus si nastudovat stranku, na ktoru som dala link, najdes tam vela uzitocnych informacii 🙂

michaela.g
19. sep 2013

@mia885 aby sa ti mliecko uvolnilo je dobra tepla sprcha, alebo teply obklad

mishka11
19. sep 2013

Ahoj, po porode som mala podobny problem. Bolo mi povedane laktacnou sestrou, ze najskor si musim davat studene obklady, aby sa zmiernil opuch. Az potom mozem odsavat a davat teple obklady, aby sa mi uvolnilo mlieko. Ked nemas odsavacku, skus si stlacat bradavky, aby ti vyslo mliecko. Nie vela a dlho, pretoze cim viac odsavas, tym viac mliecka sa ti tvori. Ako si prisla na to, ze kojenie nie je mozne?

mamusia
19. sep 2013

Stale mozes este kontaktovat vertifikovanu laktacnu poradkynu z Tvojho okolia,aby Ti pomohla. Na mamila.sk najde zoznam poradkyn. Na naliate prsniky je dobra ta tepla sprcha a povytlacat rucne(nie bradavky,ale dvorce chytit co najdalej od bradavky v pismene C a tak vytlacat),alebo kapustove listy si oblozit. Pozor,aby si nedostala zapal prsnika!

egyptanka
19. sep 2013

@brumka toto je najhorsia rada co si dala. Uplne proti dojceniu.

brumka
19. sep 2013

@egyptanka ja som v otazke poochopila ze nemoze dojcit, myslela som ze ma ploche bradavky, alebo daky iny dovod. ja som prve dieta dojcila 15m a rok som nedavala ziadnej tekutiny. dokonca som si dala laktaciu zastavit koli zdravootnemu dovodu, a teraz plne dojcim druhe dieta...

anjelicek26
19. sep 2013

@egyptanka - pise ze dojcit nemoze, na co su jej rady, ako by to slo 😕 Dieta moze mat cokolvek od razstepu podnebia az po to, ze ona berie silne lieky.

carodejnica
19. sep 2013

@anjelicek26 píše, že dieťatko má problém a nevie sa prisať, takto som to ja pochopila 😕

@mia885 skús kontaktovať laktačnú poradkyňu vo svojom okolí laktačnú poradkyňu, kontakt nájdeš na stránke http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... - vedia "dostať" neprisávajúce sa bábo na prsník, mala som presne rovnaký problém ako ty, po 2hodinovej návšteve poradkyne sa bábo prisalo a dojčím dodnes.. len to treba urobiť hneď, čo najskôr...
veľa šťastia 🙂

mamusia
19. sep 2013

@brumka
@anjelicek26 matka s plochymi bradavkami dojcit moze,dieta sa prisava na dvorec,nie na bradavku,tak isto s razstepom makkeho aj tvrdeho podnebia sa dojcit da,len treba odbornu pomoc na zaciatku.

dukokatka
19. sep 2013

kupit si klobuciky a skusat a skusat ,vsat babo pride na to ako sa to taha.Ked uz pije z flase tak cez klobucik by nemal byt az taky problem.Materske mlieko ,je to najlepsie co dietatku mozete dat.Niekto co by dal za to ked by mohol mat mlieko,tak skusat .Na zastavenie mliecka ja som uzivala homeopatika a masirovanie prs pri sprchovani teplou vodou aby netvrdli a nezapalili sa.vela stastia.

egyptanka
19. sep 2013

@brumka
@anjelicek26
tak @mamusia to napisala aj za mna.
Aj ked sa dieta neprisava tak pomocou laktacnej poradkyne sa prisaje aj najvacsi bojovnik,.
@mia885 vies nam objasnit z akeho dovodu nemozes dojcit?

anjelicek26
19. sep 2013

@egyptanka
@mamusia
@dukokatka babule pri vsetkom pochopeni vasich argumentov, ale toto je choroba MK.. zakladatelka sa pyta ako zrealizovat moznost A a do nemoty je jej ponukana moznost B.

katren
19. sep 2013

@mia885 manzeeeeeeeeel alebo partner......ja ked som mala naliate a neslo nic a nepomohla ani odsavacka, "pouzila" som manzela.....ten vytiahol teda vsetko co sa dalo 😀 /moj sa na to velice tesil/
ale teda rataj aj s riadnou bolestou 😢

mia885
autor
19. sep 2013

Ja som sa nepytala ako zacat dojcit alebo ako spravne zvolit techniku na dojcenie, pytala som sa ako zastavit laktaciu a co s prsiami ked kojenie neni mozne...nepotrebujem laktacnz poradkynu.

mamusia
19. sep 2013

@anjelicek26 jasne,ja len v dobrom,moznost A som vysvetlila a pre dobro,ak ma mamicka zaujem,aj moznost B,ak nema,moznost B bude ignorovat!

brumka
19. sep 2013

@egyptanka nakoniec sa to rozzulilo, chce zastavit laktaciu. jasom dala aj taku aj taku mozno lebo som enevedela presne naco sa pyta a preco nechce alebo nemoze dojcit je druha vec. zle som jej neradila.

katren
19. sep 2013

@mia885 tak ale to, ze sa dietatko nevie prisat, neznamena, ze dojcenie nie je mozne 🙂 ....a ked si chcela vediet ako zastavit laktaciu, si mala napisat rovno, a nie takouto "omackou" 😉 🙂

mia885
autor
19. sep 2013

To neni omacka, som sa spytala co mam robit, bolia ma prsia su naliate, ale dietatko nemoze byt dojcene, nepisem nic o tom ze nechcem, a to ze sa nedokaze prisat to je len jedna z veci v ktorej je problem

brumka
19. sep 2013

@mia885 tak preco nemoze byt dietatko dojcene? ak to nieje tajne? ak chces zastavit laktaciu skus si vypytat homeopatika, bylinky mata salvia skusit, pripadne doktora, alebo antikoncepciu... ale ked su naliate urcite ich treba rozmasirovat a odstreknut aby nedoslo ku zapalu, urcite skontaktovat lekara alebo laktacnu

kadri
19. sep 2013

@mia885 salviovy a metovy caj znizuju tvorbu mlieka. bolave prsniky nahriat - teplymi uterakmi, sprchou, infralampou, odsavat len do pocitu ulavy. na bolesti pomaha prilozit kapustny list (pred prilozenim naklepat) alebo tvarohovy obklad. ak ti neporadil lekar, aj s tymto ti vie pomoct laktacna poradkyna, myslim, ze aj mailom alebo telefonicky, ak by problemy pretrvavali

mirinecka
19. sep 2013

@mia885 napísala si to zrozumiteľne, takže si naprv vytlač všekto mlieko čo sa len dá aby si vypráznila oba prsníky, potom si ich poriadne stiahni, ja som použila pevný šál som si ho omotala cez prsia a chrbát, a veľa citrónov to ževraj sťahuje mlieko, takto budeš pár dní a malo by sa ti zastaviť tvorba mlieka, ja som tak bola a pomohlo, alebo sú v lekárni homeopatiká na zastavenie tvorby mlieka alebo aj gynekológ ti môže predpísať lieky

janinah
19. sep 2013

ak dávaš UM tak je predsa možnosť odsávať tvoje mlieko a dávať ho namiesto UM,ja som tak musela prácne odsávať do fľaše a pilo z fľaše,ale moje mlieko

egyptanka
20. sep 2013

@mia885 uz je lepsie? Len pre zaujimavost preco vlastne nemozes dojcit?