Naliate prsia po pôrode

eveenka
2. júl 2015

Ahojte skusene mamicky,

potrebujem radu co s prilis naliatymi prsiami. Som po porode 4. den, a prsia su riadne naliate teda sa nalievaju aj sa robia hrce, malinka saje efektivne krasne pocujem prehltanie aj pauzu v brade len ten prsnik skratka cely nevytaha a ani tu hrcu alebo to tvrdsie miesto na prsu aj sa jej to snazim ked je na prsu rozmasirovat ale nejde mi to...za ako dlho to povoli?? ja som totiz taketo naliatie pri prvorodej vobec nezazila...dakujem

dionyzka
2. júl 2015

odsavat, masirovat, tepla sprcha a trpezlivost, to sa upravi. Pozor na zapal!

monicm
2. júl 2015

@eveenka Ja som s tým išla za sestričkou a poprosila ju, aby mi s tým pomohla, nakoľko sama sebe ublížiť nedokážem. Bolelo to jak fras, občas slza vbehla do očí, ale tá úľava potom, Už bolo len dobre, nakoľko hrče rozmasírovala. Môžeš to ale skúsiť aj sama pod teplou sprchou rozmasírovať tie hrče, mne však už nepomáhala ani to.

happygirl
2. júl 2015

Po dokojení ešte odsávať manuálne odsávačkou a tak ako písala dionyzka - pod teplou sprchou masírovať (vydržať pod tou teplou sprchou masírovať, aj keď to bolí jak šlak)... mliečko poodsávané môžeš využiť do stravy staršej dcérky 😉 držím palce... ono sa to časom po pár dňoch pekne upraví podľa spotreby (mladšej) 😀

pe
2. júl 2015

mne pomáhala tiež teplá sprcha, tam som si to rozmasírovala, jemne mliečko povytláčala, a potom som si tie boľavé bradavky natrela Bepanthenom krémom, je proti zapareninám u bábatiek a je výborný aj na namáhané bradavky, keď bábatko spí a je na to kľud, treba aj viac x za deň ísť do tej sprchy a urobiť to, mne sa toto stalo pri oboch deťoch, trvalo ale asi len nejaké dva-tri dni po návrate z pôrodnice, čiže 6-8 dní od pôrode podľa mňa maximálne... potom by sa to malo samo upraviť

bielavila
2. júl 2015

ahoj zazila som to tiez, treba odsavat vzdy po kazdom kojeni, masirovat, horuca spracha, ja som aj cez uterak fenovala a potom zasa masirovala, pripadne kapustove listy pomahaju a menej pit vody na par dni, po 3-4 dnoch polavi, ale musis odsavat inak si koledujes o zapal, zazila som a bolelo to viac ako jazva po sekcii...

ukulela
2. júl 2015

@eveenka mne sestricka v porodnici doniesla aj infra lampu - na nahrievanie a nasledne masirovanie. a tiez mi uz na zatvrdnute miesta pomohol octanovy obklad. pozor - mast nenatierat okolo bradavkya pred kojenim dobre poumyvat, mala moze odmietat psnik, ked zaciti ocot. ale tie obklady mi ozaj pomohli ... a potom to vsetko, co pisu baby - masirovat, tepla sprcha atd. a odsavat/resp odstriekat po kojeni.

nanka3
3. júl 2015

@eveenka mne nepomohlo nahrievanie, o rozmasirovani nemohlo byt ani reci, bolela ma aj latka podprsenky...,, jedine, co zabralo- rucna odsavacka a bolo po hrciach a bolesti, skus aj ty, ale odsaj len tolko, aby si citila ulavu, a pomizli hrce, neodsavaj upne vsetko, bo cim viac budes odsavat, tym sa viac budu prsia nalievat mliekom, ak si este v porodnici, niekedy, ak uz nic nezabera, zvyknu pichnut oxytocin, ten tiez pomaha

eveenka
autor
5. júl 2015

@happygirl
@dionyzka
@nanka3
@ukulela
@bielavila
@pe babule horuca sprcha nepomohla, ani masirovanie ani odstriekanie vobec to neslo tak som konzultovala s laktacnou a ona mi vravela ze to je len taky opticky klam kvazi spuchnute mliekovody ze ono to povoli po niekolkych dnoch len treba prikladat dieta je najlepsia odsavacka, tak pravy uz docela dobre lavy uz tusim po troske povoluje 🙂