Ahoj te poprosím vás o radu.som 3 dní po pôrode.mam veľmi naliate prsia... Mlieko si odsavam stále no kojiť nemôžem lebo malička prišla v 35 týždni na svet.a musí byť inkubátore.. poprosím si nejakú radu čo by mi pomohlo 🙏🙏🙏🙏🙏 ďakujem veľmi pekne
Odsavat a davat malej co najviac, vyhnut sa UM ked mas dost. Mam znamu co potom presli na klasicke kojenie ked mala uz nemusela byt v inkubatore. Drzim palce.
@bajka16 kázali mi odsavat mlieko.odsavam skoro každé 2 hodinu behom 1 hodiny ich mám tvrdé ako kameň 🙏
@amalka2021 tvrdé ako kameň, skús do sprchy a pod teplou vodou pomasíruj. Poprípade odstriekaj trošku, aby sa uľavilo
Daj tomu chvíľu čas upraví sa to samé. Prestanú sa tak nalievať keď budeš odsávať pravidelne. Nemyslím, že je vhodné laktaciu potláčať alebo zastavovať, bábätko potrebuje aj odsate mliečko. Na bolesť skús obklady a masáž v sprche.
@cimage maličkej nemôžem dávať mlieko lebo v nemocniciach je zase covid.a je plný stav 😔nemôžem byť snou ani v nemocnici .
@amalka2021 juuuj, tak to mo je velmi luto 😞. Snad coskoro budete spolu 🥰
@amalka2021 veľká škoda, že nemôžeš maličkú dojčiť. Kedy by ste mali byť spolu? Skús sa nakontaktovat na laktačnu. Si super maminka, keď Ti tak záleží na mliečku. Neboj, čoskoro sa laktacia upraví a budeš mať mäkké prsníky.
@amalka2021 nech si čo najskôr s malickou!
Odsavat a mrazit, ked jej nedaju teraz, das jej ty doma.
Odsavaj len do ulavy, kym ti zmaknu prsia, nie uplne do prazdna. Pred odsavanim si daj horucu sprchu alebo obllad na prsia, odsaj kolko ti treba a daj si po odsavani studeny obklad (mokru plienku napr.). Cim viac odsavas, tym ciac mlieka sa produkuje, taka vyrazna nadprodukcia mlieka je len prve dni, ustali sa to a nebudu vzdy take na prasknutie. Odsavaj a vydrz, kym budes s malou, nech nemusi papat umele mlieko, za par dni ste spolu.
Normalne odsavat raz za 2/3h. Neprehanat to s odsavanim. 6sto nedelie a niekedy az 3m sa hovori...ze sa upravuje tvorba.
@amalka2021 nam na kurze laktacna hovorila, ze vzdy odstrek/odsat len tak, aby ti povolili tlaky v prsiach, nie uplne odsavat zakazdym, lebo potom si tvoje telo mysli, ze tvoje dieta potrebuje este viac a bude sa este viac
tvorit.
Odsavat každé 2-3 hodiny aspon do povolenia tlaku, mne takto na začiatku pri naliati pomohli obklady z cerstvej bielej kapusty. Držím palce nech je všetko v poriadku a bábo skoro prepustia.
@amalka2021 Okrem odsavania si ich masiruj pod horucou vodou, aby sa ti to tam neupchalo. Niekedy to je bolestive, ale mne to vzdy pomohlo a potom odsat mlieko.
@amalka2021 kapustove listy napchat do podprsenky a nech su troska studene, nachvilu do chladnicky..a vlozit na prsia do podprsenky
Jedine oddávať. V pôrodnici ti nevedia povedať čo s mliekom? Laktačná poradkyňa? Určite ti poradili čo robiť.