Naliate a tvrdé prsníky

anicka246
22. sep 2013

Ahojte maminky, chcem sa spýtať či mi neviete poradiť čo je najlepšie na tvrdé naliate a bolestivé prsia? Niekto píše že odsávať, niekto zas že ked sa odsáva tak sa tvorí ešte viac mlieka.. malého si prikladám vždy ked za zobudí, ked je hore, alebo ked plače, robím si akurát vínové obklady.. tak neviem či len vydržať alebo čo... Ďakujem vopred

linda20111
22. sep 2013

@anicka246 prve dni po porode to tak zvykne byt, potom sa ti upravi tvorba mlieka podla potreby babatka 🙂 odsavat iba v tom pripade ked ich mas velmi tvrde tzv. betonove 🙂 radim davat studeny obklad, kapustny list a ked sa ti robia hrcky tak tie treba rozmasirovat. ked babo papa a mliecko ti este ostava tak to nechat tam, neodsavat uz po papani 🙂

eveenka
22. sep 2013

@anicka246 presne tak ako radi @linda20111 ten kapustny list naklepat klepacom na maso aby sa uvolnila ta stava, skus si dat horucu sprchu mne sa potom doslova mlieko lialo z prs, cely byt som mala zalepeny od mlieka :D

anicka246
autor
22. sep 2013

@linda20111 kapusta môže byť červená?? a tie obklady tiež či stačí len ten list či aj to aj to???

linda20111
22. sep 2013

@anicka246 to neviem ci moze byt cervena.. radsej nie aby ti nezafarbila podprsenku 🙂 🙂 🙂 ale mozes dat napr. maly uterak alebo utierku do studenej vody a s tym to chladit...hlavne aby to bolo studene.

tinkax
22. sep 2013

kapustny list a ked som nemala aj ladovy salat som si dala 🙂

jesi25
22. sep 2013

skus tu teplu sprchu a jemne si ich pritom masiruj,ja,ked som porodila,tak sme sa chodili nahrievat pred tu cervenu lampu,neviem ako sa presne vola🙂

kozinkova
22. sep 2013

Ahoj, dojčím moje druhé dieťa,má 5 mesiacov a predtým som dojčila dcérku 2 roky aj dva mesiace,takže akú-takú skúsenosť mám,asi každý musí nájsť čo mu vyhovuje.Ja som útla žena,ale mám nadpriemernu laktáciu,deti mi jedli každé 2 hoďky,ale musela som si doodsávať inak mi začali tvrdnúť a bolieť,poradila mi to jedna staršia sestrička na pôrodnici,keď videla koľlko mliečka sa mi tvori(ja som odsala aj 2 Avent poháriky denne),to že sa bude tvoriť mliečka stále viac nie je pravda,po 3 mesiacoch sa to ustálilo(je pravda že aj viac vysaje,ale prsníky netvrdnú.No teraz má synček 5mesiacov a zasa som začala odsávať(ale to zúžitkujem do príkrmu...)Keď nebudete odsávať skôr sa vytvorí zápal a telo dostáva signál,že mliečko nepotrebujete a o mlieko môžte prísť.V pôrodnici som zažila spoluležiacu,ktorej sa naliali a spuchli prsníky,dostala 40-ky horúčky,sestričky jej nahrievali prsia soluxom(to je tá červená lampa 😉 ,masírovali, a také hahriaté si ich musela v bolesti odsať ,ale pomohlo-na druhý deň bola OK.Musíš prísť sama na to,čo ti pomáha,ale ja na tvojom mieste by som odsávala,aj keď je to fušk ☹ a,treba si povedať že to nebude nadlho Držím palce

monka338
23. sep 2013

Odporucam kapustne listy....sama som to zazila a po ich aplikacii sa mi nesmierne ulavilo a prsia sa mi uvolnili a dalej bez problemov fungovali.

eveenka
23. sep 2013

@anicka246 ja som si vzdy davala bielu kapustu, studenu z chladnicky potom naklepanu, pomahaaj pri zapale prsnika, netreba ziadne ATB po troch dnoch bolo po zapale...kapusta ma uzasne liecive ucinky 🙂

jane0123
23. sep 2013

Treba vydrzat,ono sa to prisposobi potrebam babatka
ja by som neodsavala,lebo potom si telo bude mysliet,ze treba tvorit este viac mlieka ako ti babo vypije.ja som si zvykla na uvolnenie len trosku odstriekat rucne,len trosicku aby sa uvolnili.a hlavne pred dojcenim,lebo ked som to neurobila,tak dcerke sa strasne "valilo" to mlieko 🙂

perkelt
20. feb 2016

Dobry vecer prosim vas o radu som po porode uz skoro 2 mesiace, nekojim lebo dieta mi nezoberie prsniky lebo je zviknuty na flasu koli tomu lebo bolo predcasne narodene a nemala som moznost kojit , takze mam naliete a tvrde prsniky ani odsavackou mi to nejde poradte mi co stim??????