Naliate a bolestivé prsia

rebeca196
6. júl 2015

Ahojte baby, v piatok sa mi narodila dcerka sekciou, mam strasne naliate prsia, velmi to boli. Mala aj papa ale asi sa mi tvori viacej mlieka. Poradte prosim co robit, dakujem za kazdu jednu radu 🙂

gagik
6. júl 2015

Poodsavat, predtym nahriat v sprche alebo soluxom.

dionyzka
6. júl 2015

@rebeca196 len odsavat, masirovat a nahrievat - stale dookola, pokym to neprejde. Ci je den alebo noc - iba takto predides nezelanemu zapalu. A hlavne trpezlivost, toto je bezna vec, ktora sa stava, treba to vybojovat.

zuzu_lienka
6. júl 2015

odporúčam pozrieť stránku www.mamila.sk. to je moja záchrana na každý problém.
Ale z vlastnej skusenosti viem, že najlepšie vytiahne mliečko len bábätko. Netreba sa riadiť žiadnym harmonogramom ani pozerať na hodiny a dodržiavať prestávky medzi dojčeniami. To je podľa mňa najhoršie, čo môžeme bábätku urobiť. A v prvých dňoch po pôrode sa bábätko môže chcieť dojčiť takmer non-stop.
Takže len dojčiť a dojčiť a ono sa to upraví.
Ak by dcérenka naozaj nechcela tak často prsník, potom ako písala gagik - nahriať prsia v sprche, odsať mliečko a odložiť do mrazničky, prípadne darovať do banky materského mlieka 🙂
A prajem veľa úspechu s dlhodobým dojčením.

rebeca196
autor
6. júl 2015

@gagik
@dionyzka
@zuzu_lienka velmi pekne Vam dakujem 🙂

ali08
6. júl 2015

@rebeca196 odsavat Lebo môžeš dostať zápal.a myslim si ze môžeš častejšie dieťatko prikladať.

rivenka
6. júl 2015

úplný súhlas so zuzulienkou, taktiež si chodím po rady na mamilu a každá jedna sa mi osvedčila. Mliečko sa čoskoro upraví podľa skutočnej potreby dieťatka, hlavne stále ponúkaj, kašli na harmonogramy. Moja napr najprv stále chcela len z jedného a druhý..no myslela som, že vybuchne! 😀 V pôrodke som sa budila doslova v kalužiach mlieka, bolelo to ako šľak..Bolo mi však mliečka ľúto tak som ju ponúkala dokým som ju proste nepresvedčila a vyhla som sa aj odsávaniu (ale ak sa ti to zdá byť ozaj kritické radšej si odsaj, no moja odsávačka je dodnes v krabici nepoužitá a zápal čo ma ním strašili sa nakoniec nekonal..) kojenie nám ide už tretí mesiac ako po masle, určite aj vám pôjde. Trpezlivosť hlavne, za dva týždne bude všetko ok. Mať na začiatok priveľa mlieka je v skutočnosti super základ ..a ešte po sekcii?? mnohé by ti závideli 😉