Nahryznutá bradavka

lusia222
20. aug 2013

Dobry den,rada by som sa opytala odbornika ako mam postupovat ked mam nahryznutu bradavku z kojenia? Moja dcera ma takmer 10 mesiacov a 5 zubkov ktore ma dost neusporiadano prerezane a tym padom vzdy ked pije z laveho prsnika hryzie mi bradavku.Urcite to nerobi narocky ale aj tak je to velmi bolestive.Kojim ju v lahu.Najviac papa MM hlavne v noci takze tazko si viem predstavit ze by som jej v takom rozospatom stave menila polohu napr. sedmo.Kupila som si aj klobuciky ale cez to mi papat nechce. Viete mi prosim nejako poradit?Dakujem

sonice
20. aug 2013

@lusia222 genciánkou zasušiť - a namä a by sa ti tam nedostala mykóza. Zmeniť polohu - rýchlejšie sa zahojí.
Pokiaľ uhryzne, nedaj je prsník a vytrvaj na tom. Veeeeeeeeeeeeeľmi rýchlo to pochopí!

Klobúčiky môžu situáciu akurát zhoršiť,.. úplne inak sa tam ta bradavka naťahuje,.. ešte si to viac dotrháš.

A najdôležitejšie VETRANIE. Kúp si ochranu bradaviek http://medela.cz/produkty/chranice-bradavek.php.
KeĎ nebudeš vetrať, bude ti to mokvať a hojiť sa 5x dlhšie 🙂

lusia222
autor
20. aug 2013

@sonice dakujem velmi pekne za radu 🙂

sonice
20. aug 2013

@lusia222 neĎakuj, hlavne, aby pomohlo 😉

modrofuzik11
20. aug 2013

ked som mala tento problem, bolo dolezite, aby sa bradavka rychlo zahojila. pomohlo mi danu chvilu kojit cez klobuciky a mastit bradavku bepanthenom. potom sme zmenili polohu pri kojeni a uz sa to zopakovalo asi iba raz.

milota164
26. aug 2013

urcite treba dat najavo ze ta to boli , dieta rychlo pochopi co nema robit aby dostalo mlieko. A vela vetrat a mne pomohla masticka Bepanthen na vsetky hryzance.