Náhle odstavenie - predchádzanie komplikáciám

bordelka
12. dec 2023

Ahojte, moja dcérka (4 m) po namáhavom dojčení od narodenia si nakoniec povedala a dosť a odmieta sa čo i len prisať. "Bojovala" som s tým všetkými možnými spôsobmi, mala pri sebe LP, jednoducho nedá sa už nič robiť, o postupnom prestávaní sa tiež nedá hovoriť. Potrebovala by som vedieť, čo robiť so sebou, aby som predišla zápalu a hrčkám, ktoré sa mi už asi začínajú tvoriť. Skúšala som odsávať, ale malá už moje mlieko nechce ani z fľaše (skúšali sme XY fľaší od medely cez avent po všelijaké iné, tam problém nie je), takže nevidím zmysel v odsávaní a následnom dokrmovaní mojím mliekom, keďže je pre mňa aj tak bolestivé, časovo náročné a emočne vyčerpávajúce. Su nejaké čaje/byliny/postupy v takomto prípade? Ďakujem krásne za každú radu týkajúcu sa fakt len toho, ako ošetriť prsia.

pribinak
12. dec 2023

@bordelka gynekológ to predpise lieky na zastavenie laktácie

barbora0308
12. dec 2023

@bordelka Ja som si ich iba zavazovala, ak velmi boleli, tak som si ich natrela octanovou mastou, takto mi odporucil moj gynekolog. Do tyzdna som ani kvapku mlieka nemala. Prve dni boli horor, ako sa mi prsia tahali a boleli, ale relativne rychlo to preslo. Ja som tiez prestala cca. v 4 mesiacoch, moj syn mal silny reflux, z mojho mlieka iba grcal, riadne nepriberal...tak mi doporucili moje mlieko odsavat a zahustovat. Ja som si ale nevedela vela mlieka odsat aj ked som ho mala dost 🤷. Nic ine som nerobila iba riesila dieta a odsavala mlieko...nerada spominam na toto obdobie, bolo pre mna velmi narocne. No a nasledne som si povedala, ze dost a ja uz odmietam takto fungovat, presli sme na UM a aj reflux bol znesitelnejsi, aj ked ten ho trapil este riadne dlho a uzili sme si az az. Dlho ma trapilo, ze som nekojila, ale s odstupom casu som rada, ze som to tak skoro stopla. Hlavne si nic nevycitaj a uzivaj si babatko aj s flaskou v ruke 🤗 drzim palce! ❤️

bordelka
autor
12. dec 2023

@barbora0308 máme teda podobný problém, malá má tiež reflux a už dostala aj UM na predpis, ktoré jej zachutilo viac než moje. A presne... neviem odsať tak veľa, odsávam dlho a medzi to domácnosť, bábo, pes, starať sa aj o seba trochu... Ďakujem za slová podpory, dosť si to zatiaľ vyčítam, hoci sa snažím prestať s tým, ale veľmi ma to mrzí.

anavixy
12. dec 2023

Mata, salvia - caj z nich, z homeopatik mozes vyskusat Ricinus communis 30CH, ale zaklad je proste nedojcit, neodsavat (tj nedrazdit zbytocne bradavky), ale len rucne vytlacat mlieko LEN do ulavy. Postupne sa tvorba bude znizovat az sa zastavi, chce to cas, vyssie spomenute moze pomoct pripadne urychlit zastavenie laktacie.
Hlavne neskusaj nepit tekutiny, to nepomoze.🍀

martinka13
12. dec 2023

Lieky na zastavenie laktacie sú hrozné svinstvo. Mala som neskutočné vedľajšie účinky. Mne zabralo zväzovanie pŕs elastickým obväzom a každú hodinu som si prekladala sáčky s mrazenou zeleninou. Do týždňa bolo úplne po mlieku.