Na aké jedlo si mám dávať pozor, keď dojčím dieťa s atopickým ekzémom?

dettilv
1. dec 2022

Dobrý deň. Na aké jedlo si mám dávať pozor keď kojim, ale moje dieťa má atopický ekzém? Kozmetiku už nebudem kupovať, nič nepomahaz tak skúsim takto. Dakujem

tani777
1. dec 2022

@dettilv ahoj..no,jedine odsledovat,co drobcovi robi zle..napr.mojej starsej robila problem cokolada+kakao vseobecne..cca do jej roka som vobec nemohla..potom uz v pohode,ona asi do 3r nemohla nic s kakaom,potom z toho vyrastla..mladsia ma tiez ekzemy,no vobec nevieme,co jej robi zle,ja som od jej malicka zaradom vynechavala vsetko,aj tak bolo zle 🤷‍♀️ su deti,co reaguju na mlieko,mliecnu bielkovinu..lepok..citrusy,orechy..jedine vyskusat..drzim palce❤️

dettilv
autor
1. dec 2022

@tani777 dobre,odsledujem si to✌️len mi prosím napíš že z toho vyrástli tvoje deti🙏🙏🙏

tani777
1. dec 2022

@dettilv starsia vyrastla,ma 5 rokov a uz nema ekzemy,len ma suchu kozu,na to musim davat pozor..mladsia ma 2 roky a zatial nie,ale uz to nie je az take zle ako bolo..takze mam nadej 🙂

natalala
1. dec 2022

@dettilv mojej vadili jahody a paradajky, na nic ine nemala reakciu kym som ju kojila. Je to asi individualne, musis poskusat. Vo vseobecnosti sa ale udavaju cistrusy, paradajky, jahody, cokolada, pripadne niektore orechy.

dettilv
autor
2. dec 2022

Baby a neviete mi poradiť niečo super na to svrbenie?

claudybaumy
14. dec 2022

@dettilv to by aj mna zaujímalo
Mame toto iste a niekedy je to katastrofa to škrabanie
Kozny nám dal masticku a fenistil ale to dávam keď už je veľmi zle nechcem mu to dávať často

lilke
14. dec 2022

Odskusavat, čo vadí. Ja som okrem klasických alergénov ako exotické ovocie, kakao, med, orechy, paradajky, korenie, aromatické a plesňové syry vylúčila aj mlieko a vajcia. Koziarka predpisovala kyselinu mliečnu. Syn mal naozaj ťažký stav. Ale po mojej tvrdej diéte vhodnej pre malé bábätká (vydržala som počas dojčenia) sa upravila aspoň čiastočne pokožka, i keď občas vyskočil exem na tvaricke, nohách, rukách.
Aj naše prádlo som prala v detskom prášku, predsa len, bol v kontakte s naším oblečením, ležal na našich prikryvkach.
Syn má 15, vyrástol z ekzemov, jemu som zaradovala nové jedlá omnoho pomalšie ako dcére, odsleduvala som... ale veru časom sa mu potvrdila alergia na vajcia, lieskovce a intolerancia laktózy. Ako menší sa vždy vyhodil z citrusov a kupovaných paradajok (z domácich nestriekanych nikdy, a tie môže na kilá), takže aj chemia v potravinách robí zle.

ivanaa346
14. jan 2024

@tani777 Prosím Vás prišli ste nakoniec nárok čo vadilo vašej mladšej dcérke na exem ? A už to má lepšie či stále má exemy ?

tani777
15. jan 2024

@ivanaa346 neprisli sme na nic 🤷‍♀️ jedine co,mala zly krvny obraz,malo zeleza..ked sme doplnili naltoferom,prestala sa tak strasne skriabat v noci a zacalo to ustupovat..teraz este sem-tam ma take suche loziska,ale nic strasne