Ahojte, má niekto bábo,ktoré treba budiť na papanie ? Viem,že to nie je správne. Lekárka nám povedala,aby papala aspon 6x denne.Pri pôrode mala nižšiu váhu. Aby bolo jasné, nepodarilo sa nám kojiť po SC, tak odsávam mliečko. Moja malá sa nezobudí na papanie, t.z. že keby som ju nechala spinkať,tak by možno papala 4x denne čo je asi málo... nerozumiem tomu, aký máte denný režim ? Kúpem ju každý deň, aj ked sa nemusí, ale chcem,aby vedela,že je to čas,kedy sa ukladáme na spánok...okupeme okolo 20,30-21,00 dáme papať a potom zaspinká...v noci sa zobudí okolo 2-3....dáme papať a znova zaspinka (vačšinou)...ale zaujíma ma,aký máte režim cez deň...kedy vlastne dávate papať...koľkokrát (ked sa kojí,tak je to samozrejme na požiadanie)...som z mojej malej popletená...neviem sa v nej vyznať vyčítam si,že neviem vycítiť čo potrebuje moja malá ☹((
mala ma 2 roky aj tri mesiace,cez den mi jedla mala kazde tri hodiny a v noci dva krat a aj to si potom upravila iba na jedno jedenie nad ranom.ale vecer ked sa najedla o 18 mi plakavala medzi 19 a polosmou nevedela som co jej je a ked som jej dala jest bola pohode chybalo jej to potreboval mat po hodine a pol mlieko kojila som do 8mesiaca a veru aj teraz ma vescinou veceru medzi 7 pol osmu .
@dada7701 ahoj, kedze odsavas, spytala by som sa v teme (ak sa nemylim, zaznamenala som s nazvom myslim) "nekojim, ale odsavam", ako funguju s ich babatkami... 😉
Mna napadaju take otazky, ako:
- ci mala pribera pekne
- ci ma stolicu v poriadku
- ci je spokojna a vitalna (ak je spava, moze to byt aj chudokrvnost)
Kazdopadne by som to konzultovala s pediatrickou... hocico, co by sa Ti nezdalo, nenechaj len tak a pytaj sa jej... 😔
Ahoj, ja som mala tiež problémy po sekcií s kojením, syn sa narodil skôr o 4 týždne a ešte mal silnú žltačku, takže tiež stále spal. Zakaždým keď sa prisal, chvíľu ťahal a zasa spal a tiež sa samozrejme veľmi zle prisával. Tiež nám lekárka radila budiť po 3 hodinách,no keď som ho zobudila trochu pocuckal a zasa spal. Samozrejme potom nepriberal, tak nám kázala prikrmovať a budiť. Tak som sa rozhodla radšej odsávať a dávať z fľašky odsaté mliečko ale stále som skúšala kojiť. Keď mal asi 6 týždňov tak prestal byť taký spaví tak som skúšala prejsť len na kojenie, navštívila som aj laktačnú poradkyňu a asi po 1-2 týždňoch "trápenie s kojením" sa krásne rozpapal, dobre prisal a prestal zaspávať a kojíme stále 🙂.
Tiež som stále riešila, že kedy dať malému papať z fľašky, tak ja som dávala každé cca 3 hodiny - pol hodiny hore dole.
Neviem ako to máte s váhou, či malá priberá a tak, ale určite by som ju budila, ona je ešte maličká a mohla by rýchlo strácať na váhe. Asi potrebuje ešte dospať, ale časom to prejde a bude sa budiť sama na papanie, len treba byť trpezlivý. Takéto maličké detičky ešte nejaký režim nemávajú, ja som sa snažila hlavne dodržiavať také večerné "rituály" pred spaním, aby syn vedel že ide noc a treba spať 🙂 . A ten denný režim príde postupne - keď už malá bude menej spinkať, tak sa postupne bude formovať aj ten "papací režím". 😉
@dada7701 nenapisali ste, ze ako casto papa. ja som deti nikdy na papanie nebudila. nemyslim si, ze je to dobre.
My sme mali rovnaký problém, dcérka predčasne narodená, dlho žltačka, k tomu anémia - vkuse len spala. Priberala máličko, tak mi ju lekárka kázala budiť na kojenie - nech papá aspoň 7x za 24 hod.. Vytrápili sme sa tak vyše 2 mesiacov, ale potom už bolo všetko ok 🙂
4x je asi málo, podľa mňa ju treba budiť, keďže je maličká ako píšeš. V 2 mesiacoch sa samé budí aj 8-10 krát, ak má normálnu váhu.