Musím sa vrátiť do práce no nechcem dcérku úplne odstaviť od mliečka

alzbeta79
3. okt 2011

Vie mi niekto poradiť, ako to spraviť? Dcérka má pol roka a ja sa musím bohužial vrátiť do práce. Teraz sa kojíme dosť často, aj v noci. Skúšala som jej dávať mlieko cez flašu, no odmieta to. Už papá aj ovocie, zeleninku a mäsko. Bojím sa ako to s ňou babka zvládne, ked odmieta piť mlieko z flaše. Možno ju hlad donúti a napapá sa aj z flašky ked nebudem doma, no mám obavy. Chcem si ponechať aj kojenie a to ráno kým pôjdem do práce a večer, ked sa vrátim domov... No neviem ako to docieliť, lebo ked to teraz skúšam, tak velmi plače a dožaduje sa prsníka.

aduskatt
3. okt 2011

a keby ti nosila babka malu na dojcenie do prace? zamestnavatel ti musi poskytnut na to prestavku, je to v zákone........

alzbeta79
autor
3. okt 2011

Bohužial to nie je možné, pretože pracujem mimo mesta

pimpulienka
3. okt 2011

Vieš, ani sa jej nečudujem, že sa dožaduje prsnika.Veď je malilinke babenko ešte a potrebuje maminku..Veľka škoda, že musiš isť do prace.. Juj no ale to už je na tebe.. Ja kojim 15 mesiac a malinka nepozna fľašku s cumličkom len prsnik a samozrejme potom hrnček so sosačikom.fľašky sme obišli. Len musiš ratat aj s tym, že sa ti môže takto veľmi rychlo odstaviť sama.. Skus to možno tak, že keď budete kojiť skus jej podstrčiť pri cuckani aj fľašku.. Uvidiš reakciu, ale jednoduche to stopro nebude. Prirodzene chce prsnik. Skôr by som bola tiež za to, keby sa ti dalo kojit v práci..

bubelko
3. okt 2011

@alzbeta79 ty jej flasu nedavaj. ak silou-mocou chces, aby sa naucila, tak nech dava muz, aby ta necitila. u nas to u mladsieho fungovalo. neviem, odkedy dokedy budes v praci, ale mozno si babka vystaci s prikrmami, a ty ju mozes nakojit hned po prichode z prace a v praci si odsavat. pripadne moze skusit davat mliecko tiez lyzickou alebo z poharika so sosacikom, ci normalneho. a mozno jej vezme aj tu flasku. ja som kojila uz len rano a vecer od ukonceneho 9-10 mesiaca (nepamatam si uz presne). postupne som nahradzala kojenia prikrmami - ked sa troska rozjedli, tak som uz neponukala mlieko. vedome - chcela som v roku skratka prestat.

ichbinich
3. okt 2011

suhlasim s @aduskatt, ze mas narok na prsatvky na kojenie alebo odsavanie mliecka.
Otazka je tiez, ako dlho budes vzdy od malej prec. Jednoduchsie by bolo zacat 4 hodinami a postupne zvysovat hodiny.
Zvycajne sa deticky prisposobia a ked mama nie je nablizku, tak jedia normalne a mliecko si dozenu, ked sa mama vrati (aspon tak to je u mojho zavislacika).
Na ponechanie kojenia by som odporucala minimalne odsavat, aby sa ti nestratilo mliecko. Ako som uz spominala, mas na to pravo, takze ak je nemozne, aby ti babka nosila malu na kojenie, aspon odsavaj, aby sa ti udrzalo mliecko.
Vsetko dobre!

alzbeta79
autor
4. okt 2011

Ak by som nemusela, tak do práce sa tak skoro nevrátim. Nie je možné, aby mi ju tam nosili na kojenie, takže si budem musieť mlieko odsávať. Včera večer jej skúsil tú flašu dať manžel a predstavte si, že to vypila. Musel síce robiť okolo toho opičky no nakoniec vypila všetko. Do práce pôjdem zatial, len dva dni v týždni a na osem hodín. A ešte som sa chcela spýtať ako je to u vás s režimom, pretože u nás je to zatial každý deň inak. A dakujem vám za vaše rady 🙂

happy8051
4. okt 2011

skusila by som mlieko odsavat na ten cas kedy som v praci..... flasku by som nedavala, polrocne babo sa pekne vie naucit pit z netecuceho pohara... po navrate z prace by som kojila kolko by babo chcelo a mozno by som vynechala stravu kvoli produkcii mliecka.

michaela.g
4. okt 2011

@alzbeta79 neviem ci sa babke bude chciet, ale su aj moznosti krmit cez cievku po prste 😉

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...

alebo poharikom...
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...

nibiru
4. okt 2011

skus ked tak flasku zo sosacikom alebo zo slamkou od 6mesiacou mi mala pije len z flase zo slamky alebo lovi 360stupnovy poharik je to normalny pohar len netecie samovolne ....tiez by som po navrate s prace kojila kolko by chcela a mozno by sa naucila na rezim ze hned ako sa vratis mliecko bude a nemusi sa bat 2dni v tyždni nieje az tak vela drzim palce.aby ste to zvladli
@alzbeta79

alzbeta79
autor
4. okt 2011

Tak ja teda skúsim tie poháriky namiesto flašky 🙂 Dakujem

alzbeta79
autor
19. okt 2011

Takže mám za sebou prvý deň v práci a musím povedať, že malá to zvládla dobre, akurát celý deň pila len čajík. Babka jej skúsila dať mlieko cez flašu niekolkokrát, ale bez úspechu. A cez pohár tiež nechce piť. Teraz mám ísť do práce na dva dni, tak uvidíme...no musíme to nejako vyriešiť, pretože som sa rozhodla po porade s lejárom, že si dám zastaviť laktáciu, pretože už mám šiesty zápal prsníka a je to dosť vyčerpavajúce, pretože mám vždy vysoké teploty a cítim sa ako pri chrípke no a čo je najhoršie nevládzem sa potom starať o malú a nie to ešte chodiť do práce. Ak by ste mi vedeli poradiť ako ju naučiť pi mlieko z flašky, tak by som bola vďačná.

raffaella
19. okt 2011

@alzbeta79 ahoj, ja som malu najskor naucila na cumlik a potom si uz za chvilocku pekne chytila aj flasku. Len treba skusat. Cumlik tiez spociatku nechcela, ale potom ho pekne chytila. Inak este sranda, ze mala uplne odmietala tie hnede, latexove a chcela iba silikonove 🙂 Drzim palce!

skeptik
19. okt 2011

@alzbeta79 Jednoducho tak, ze jej nedas nic ine - ziaden cajik. Len mlieko. Ona to urcite vypije, ked bude hladna. Neviem ake flasky pouzivas, skus Avent a s roznymi cumlikmi, podla toho, ci jej tecie mlieko prilis rychlo alebo prilis pomaly.

elienka
19. okt 2011

@alzbeta79 ešte možno odmieta ten konkrétny typ flašky či cumla, ja som mojej malej nakúpila avent flašiek, stálo ma to dosť peňazí a ona jednoducho nechce ten cumlík, kamoška mi poradila lovi flašku, že jej malý inú nechcel (tiež dojčila) ale z tejto že vypil. Čítala som si diskusiu na túto tému tam radili mam cumlík, že je jemnejší ako avenťácky, mne sa páči ten lovi z toho mi aspoň troška vycucne. Inak dobrá rada, ja som kúpila celú flašu lovi, ale ten cumel pasuje aj na avenťácku, takže som si mohla ušetriť peniaze. Aj ten mam cumel by mal pasovať na avenťácku. Takže možno treba skúšať rôzne typy cumlov

raffaella
19. okt 2011

@alzbeta79 nasa mala ma tiez rada znacku MAM, mame vsetky cumliky a aj flasky od nich, su podla mna maximalne jednoduche, ziadne sci-fi tvary, mozno preto z nich rada pije. A daju sa kupit aj v Dm drogerie a stoja polovicu co Avent.

alzbeta79
autor
19. okt 2011

My tiež používame, len Avent. Skúsim teda inú značku napr tú Mam. Ja si tiež myslím, že ked bude naozaj hladná, tak potom bude musieť aj cez flašu teda cez cumeľ piť...

alzbeta79
autor
19. okt 2011

No je zaujímavé, že čajík mi vypije cez cumeľ ako napríklad včera to bolo okolo 200ml, ale mlieko ani 10ml...

skeptik
19. okt 2011

@alzbeta79 No nehnevaj sa, ale ked jej das 200ml caju, tak sa nediv, ze ti mlieko nepije. Dieta v takom veku pokial je kojene, tak ziaden caj nema pit, lebo vsetko ide na ukor mlieka.
Chapem, ze teraz ides odstavovat, ale toto nema nic spolocne s typom flasky, uplne vysad caj, len mlieko a potom neskor az to bude fungovat jej mozes dat ine tekutiny ak je to nutne.

alzbeta79
autor
19. okt 2011

Ja sa nehnevám 🙂 ale nemám ten istý názor, čo sa týka toho čaju. Podla mňa ak ide o štvormesačné dieťa, alebo ešte päťmesačné, tak nepoviem, ale podla mňa je úplne normálne dávať sedemmesačnéj popri kojeniu aj čaj. Tak to robia aj všetky moje známe...Ten čaj používame hlavne pri jedení tuhéj stravy a vďaka nemu mi malá toho viac poje. A čo sa týka môjho mlieka, tak toho mi vypije až až....Už má skoro deväť kíl, takže určite ju živím dobre 🙂 . No samozrejme ak už nebudem mať mlieko, tak jej budem ponúkať skôr flašu s mliekom a nie čaj, to je samozrejmé.