Musím prestať kojiť kvôli operácii

mirka858
1. aug 2017

Dobrý deň. Potrebujem prestať kojit kvôli operácii, ako mám postupovať???

zuzanagab
1. aug 2017

Mne sa synček prirodzene odstavil, no pre istotu som brala homeopatika ricinus communis 30ch. Kamoška pila aj šalviový čaj.

michellem
1. aug 2017

Ahoj,obmedz tekutiny,žiadne odstrekovanie, octanova mast na prsia-kvoli zapalu prs,na to igelit, vystrihnut na igelite otvor na bradavky a potom velmi natesno latkovymi plienkami vyviazat prsia smerom hore, na to obliect tesnu latkovu podprsenku, moze byt aj podprsenka na kojenie, takto aspon tyzden, den-noc musis vydrzat, ja to mam odskusane uz 2x, funguje to na 100%.ak mas nejake otazky, kludne sa pytaj.

pininka
1. aug 2017

No to mozr byt tazky oriesok, sesternica potebovala ist na vaznu operaciu a mala sa nevedela nijako naucit na flasu, nakoniec ozaj museli pockat. Drzim palce.

meandbaby
1. aug 2017

Ak mas planovanu operaciou tak postupne vypustaj po jednom kojenie a nahrad flasou.ak nie, gynekolo ti moze liekmi zastav laktaciu.Viazat prsia si neviaz.Uz sa to neodporuca a mozes si zlazy poranit.

rucka77
1. aug 2017

No isto nebude len tak ale nejak to zvládneš neboj sa ty nič. Najlepšie je ich vyviazať to som čítala aj ja no ešte dôležitejšie je dieťaťko odstaviť, na to budeš potrebovať väčšie nervy ale verím, že sa podarí😉

meandbaby
1. aug 2017

Mozno ani odstavit nemusis. Mozes odsavat.den operacie vydrzis.kontaktuj laktac poradkynu na Mamila.sk mas zoznam

zabina27
1. aug 2017

@meandbaby toto by som urcite neriesila s laktacnou, zalezi o aku operaciu ide, ale preboha ak tam bude anesteza, nejake lieky po, tak urcite by som to riesila s lekarmi, a nie s niekym, kto ma nejaky kurz... snad vedia lepsie ako nejake poradkyne, ci moze alebo nemoze kvoli medikamentom kojit. a nie kazdy ma na o nervy a cas a moznosti napr. tyzden odsavat a vylievat...

@mirka858 skus tie rady, co tu citas, ale pokial babo nepozna flasu, tak ho fakt rychlo na nu nauc, lebo aj to moze byt sranda... nas syn v pohode prijal flasku, ale dcera sa chytala hadam mesiac, kym som nasla flasku podla jej vkusu... drzim palce 😉

meandbaby
1. aug 2017

@zabina27 to bol navrh. Mnohe lieky sa uzivat mozu. Som z lekarskej rodiny.Hadam sama zvazi podla vlastneho rozumu a situacie co moze a.nemoze a naco ma nervy.
V nemocnici jej povedia kt lieky ano kt nie.
Viazanie je uplne absurdne a je to sice babsky recept ale tak citlive a plne zlazy zatlacit tak to je mimo.

meandbaby
1. aug 2017

@zabina27 najlepsie je postupne vypustanie kojenia ak ma este nejaky ten cas.to bola moja primarna a prva rada.🙂

zabina27
1. aug 2017

@meandbaby ja som reagovala len na tu radu s laktacnou, lebo myslim si, ze lekar by mal vediet viac poradit ohladne liekov, ktore jej budu podavane 😉 a to viazanie - tak, ako pise vyssie michellem, to by som nerobila, ale tiez mam skusenost, ze volne prsia robia viac mm, cize mozno by stacilo nejake tesnejsie tricko, podprda, ale menej pitia k tomu, este tu nebol spomenuty matovy caj, zda sa mi, ze aj ten znizuje tvorbu mm (ja som ho mala velmi rada, ale pocas kojenia som ho nepila a normalne mi chybal 🙂 )

meandbaby
1. aug 2017

@zabina27 ano.Vies, co, vlastne si aj dobre zareagovala lebo mmohe Mamila rady su extrem a treba rozlisovat.
Ja len ze mozno nemyslela aj na tu moznost pokracovat a popytat sa.
Mozno ta moznost tam v jej pripade je.ale tiez je mozne ze jej rovno povedali ze sa neda. Nuz, nech sa rozhodne.co sa my budeme priecit.Tak kazda poradila ako najl vedela.

danielitta6
1. aug 2017

nepisete ci pomoc pre seba alebo pre babo 🙂)) Lebo napriklad ja som mala vacsi problem s malou ako so mnou 🙂) Salviovy caj je najsamlepsi ako tu uz mamina pisala.Do dvoch dni som mala normalne prsia,uz sa mi nenalievali.

mirka858
autor
2. aug 2017

Ďakujem za rady, určite pomohli

natassa
2. aug 2017

@mirka858 mne pred operaciou asi týždeň neviem to uz úplne presne pichla gynekologicka nejakú injekciu na odstavenie mliečna.