Ahojte som pomaly na začiatku 9 mesiaca a stále sa mi netvorí mlieko ani prsia mi vôbec za celé tehotenstvo nenarástli. Teraz sa bojím ,že sa mi mlieko vôbec nevytvorí. Môže sa to stať?
@zuzana1992 tak teraz este mlieko neries, nie kazdemu tecie kolostrum este pred porodom a to ze ti netecie este neznamena, ze mlieko nebudes mat. tak dopredu nestresuj a po porode dieta prikladaj, vela pi a uzivaj si to 🙂
vacsine sa vytvori, niekto ma vela, niekto bojuje o kazdu kvapku 🙂
Nevadi, že máš malé prsia, aj tak môžeš kojit, každá žena môže🙂 Len naozaj po pôrode treba dieťatko správne príkladat každé 2-3 hodiny a mliecko sa rozbehne. A hlavne positivne mysliet a urobiť si na seba a bábätko čas🙂
@zuzana1992 mne skor netieklo absolutne nic, rozbehlo sa na treti den......a uplne v pohode........akurat, ze vyteka este dodnes a to uz ma syn 8 rokov 😒 😝 🙂
@keira ak si niekto neprikladá dieťa, lebo ho napr. nemá pri sebe, existujú rôzne odsávačky, prípadne vlastné ruky.Na nete je kopec rád a tipov, ako na to. Dieťa je určite najlepší spôsob, ale ide tam hlavne o to ťahanie a sanie a tie vie napodobniť aj odsávačka, takže podľa mňa sa mliečko spustí. Ja osobne som mala asi od 6.mesiaca tehotenstva občasné vytekanie kolostra, po pôrode prvé dva dni mi tieklo toto priesvitné kolostrum, potom začala tiecť žltá hustá tekutina - mledzivo a na tretí deň sa mi spustilo normálne biele mliečko. Ale teda ja som mala malého od narodenia na prsiach v podstate celý deň aj noc.
ďakujem za rady dievčatá 🙂
Neviem o žiadnej hormonálnej poruche. Odjakživa mám malé prsia a bojím sa že by to niako mohlo ovplyvniť kojenie. Aj kamošky hovorili ,že sa im mlieko vytváralo pred pôrodom.
@keira otazka ponuky a dopytu - u drvivej vacsiny zien sa vytvori, no ak neprikladas alebo inak nestimulujes (odsavanim), zacne sa postupne stracat.
@zuzana1992 je len velmi malo zien, ktore naozaj nemaju mlieko a vzdy su za tym hormony. to, ze ti teraz netecie, vobec nic neznamena, rozbieha sa az po porode. treba pozitivne mysliet, to je polovica uspechu 😉
@keira jasné, môj malý cucal v podstate naprázdno dva dni, lebo toho kolostra tam bolo len úplne kvapôčky a ten tretí deň zrazu z hodiny na hodinu som cítila v prsiach sťahy a také akoby štipkanie a už to išlo. Neviem, v akej si situácii, ale myslím, že ak budeš veľa veľa piť (to som zabudla spomenúť, nalievala som sa až zle mi bolo) a každú hodinku dve tie prvé dni odsávačkou aspoň 10 minút "naťahovať" prsia, verím, že mliečko príde.
@zuzana1992 ahoj, mne sa dopredu netvorilo ani pri prvom ani pri druhom. a po prvom cisarskom sa pekne spustilo na treti-stvrty, maleho som prikladala kazde tri stryri hodiny, ale az po prvych 24h. pri druhom som mala ja komplikacie, takze mala sa dostala k prsniku az ked mala 4 tyzdne a tahala na striedacku s flasou. mlieko sa mi spustilo vdaka tomu, ze som si cca 48 hodin po porode zacala skusat odsavat s odsavackou.
vsetko je to individualne zalezi od teba a aj od babatka. uvidis ako bude az po porode. mnozstvo mlieka s velkostou prsnikov nesuvisi. ja ich mam male a bola pohoda, sesternica velke a nekojila ani jedno... dalsia kamoska ma velke prsia a kojila malu do dvoch rokov a prestala len skrz dalsie tehotenstvo...
vsetko dobre prajem.
@zuzana1992 no ja som sa stretla s pripadom ze mlieko jedna pani takmer vobec nedostala...bola to moja spolubyvajuca v porodnici...no mala asi pred rokom potrat a davali jej nejake lieky na stopnutie mlieka...a teraz ked sa jej narodilo dievcatko, tak mlieko sa nie a nie spustit....pravdepodobne z tych liekov...ale ked si nic podobne ty nebrala a si zdrava, nevidim dovod, preco by sa mlieko nespustilo...vsetko pride ppo porode
Ani mne sa nevytvorilo mlieko. Podla mna mam vela muzskeho hormonu. Mam akne uz 15rokov a viac ochlpenia. Moja mama nemala ani kvapku mlieka. Zrejme to m9ze byt aj dedicne.
@zuzana1992 mlieko sa tvorí až po pôrode.... 😅 na tretí, štvrtý deň väčšinou, pomôže tomu hlavne časté prikladanie