Môžu antibiotiká spôsobiť stratu mlieka?

michaelafenclova1
26. mar 2014

Ahojte maminy. Doma mame 3tyznove babo,ktore som kojila,no bohuzial som minuly tyzden dostala silny zapal prsnikov,s teplotami nad 39'C. Doktor mi dal silne antibiotika,nakazal odsavat,ale nekojit. Nakolko som mala mlieka dost, no dnes som zistila ze som odsala ledva 20ml mliecka :( mohla som tymi antibiotikami stratit mlieko uplne? Alebo sa mam pokusit ho znova obnovit,ci uz pitim cajov alebo polievkami atd.. Dakujem za odpovede

sendy182
26. mar 2014

@michaelafenclova1 ahoj prečo ti dal atb také kde nemôžeš kojiť....aj ja som mala zápal so 40-tkami teplotami.....práveže som musela kojiť.....atb som užila po nakojení bábatka......viem že atb zmenia chuť mlieka 😒 😒 😒 😒 ...........čo ti dal?

michaelafenclova1
autor
26. mar 2014

Dal mi nejake kwapky,ale tie po novom EU zakazala wyrabat aj uziwat,tak som brala len tie lieky ZINNAT sa wolaju. Ako maly nema problem sa prisat,len toho mlieka nemam dost :(

zuzik307
26. mar 2014
charluc
26. mar 2014

Ahoj ja som brala tiez Zinnat a stratla som mliecko este v nemocnici ,ale nie koli horučke ☹ ☹ a uz len UM sme isli kupovat hned z porodnice

demetria
26. mar 2014

Ked budes prikladat, mliecko sa ti rozbehne. Ja som pri prvom mala vazne poporodne komplikacie, uz v nemocnici ATB, septicke teploty okolo 40°, mliecko odislo, ale doma som to potom pomaly rozbehla. Potom v troch tyzdnoch znova ine poporodne komplikacie, 10 dni som brala zinnat, maly ho zle znasal, ale podla kulivacie mi ho nemali na co zmenit, tak som odsavala a mlieko vylievala. Takze naozaj som zacala kojit po mesiaci a rozbehlo sa to pomaly, kojila som presne 2,5r.
Nevzdavaj sa, ak chces kojit, pojde to 🙂

renata217
6. jan 2017

@michaelafenclova1
Ahoj,viem,ze tato tema je trocha starsieho data,ale zaujimalo by ma,ci Ti nabehlo mlieko naspat a ak ano,po akej dlhej dobe? Lebo ja tiez uzivam Zinnat a stratila som behom troch dní mlieko a to som mala nadprodukciu... Včera večer som zaspala s malym,tak som si nevzala liek a do rana sa mi prsia trocha naliali,som si myslela,že zabrali homeopatiká, ale keď som si ráno dala tabletku,mlieko znova zmizlo... Takže som si takmer istá,že je to antibiotikami...

darja12
30. jan 2017

ja som brala zinat počas kojenia už 2x a mlieko som nestratila.. ale teraz beriem Azitromycin a mám pocit, že sa mlieko stráca.. kojím 16 mesiacov zatiaľ...