Môžem začať znovu kojiť?

nikkyniks
27. okt 2014

Ahojte mamičky 🙂 Možno je tu podobných diskusii hojne, ale nechce sa mi to tu všetko hľadať, len sa chcem opýtať ... pred týždňom som prestala kojiť, mlieka som mala kopec, ale malý ( 7 mes. ) nechcel ťahať, zvykol si na príkrmy. Ja mám kopec mlieka, a mám pocit, že mi prasknú prsníky ... Môžem znovu začať kojiť, lebo moja mamina mi hovorí, že to sa už nemôže, neviem síce prečo, ale tak, jedine čo ešte môžem je odsávať, ale to ma bolí. Teraz keď mu dám prsník, tak začína ťahať, ale bojím sa, či mu tým nejako neuškodím ... máte nejaká s týmto skúsenosť ? 🙂 Ďakujem za každú jednu radu 🙂

lalus
27. okt 2014

samozrejme, že môžeš a najlepšie začať hneď teraz 😉

monicm
27. okt 2014

prečo by si nemohla?držím palce

eeffka
27. okt 2014

@nikkyniks samozrejme ze mozes...skor zasnem ze si si este neuhnala takymto stylom zapal. Ak chces kojit daj mu, ak nechces nedaj.

nikkyniks
autor
27. okt 2014

Prestala som kojiť z toho dôvpdu, že v noci nechcel vôbec ťahať, len chcel fľašu, tak som mu začala robiť mlieko HAMI ... cez deň ako tak papal, ale to len 2 x na deň som ho kojila ... Ale mlieko sa mi robí, stačí, že zjem len rožok so syrečkom, a mlieko mám a prsníky bolia ... tak ja to teda skúsim znovu 🙂

pribinak
27. okt 2014

Jasne ze mozes, ved ked uz je lenivy pit z prsnika, tak mu odsaj do flasky, stale je lepsie pit materske mlieko z flasky ako umele

kazunomiya
27. okt 2014

Ano jasne, dojcit je vyborny napad, a pokracuj tak dlho, ako vam to obom bude vyhovovat. Nie je pravda, ze by to bolo nevhodne pre babatko. Prave naopak, je to pre babatko to najlepsie. Popozeraj sa na www.mamila.sk alebo kontaktuj laktacnu poradkynu pripadne, ak by to slo nejak tazsie.
Prikrmy sa k dojceniu PRIdavaju, nenahradzuju ho. Tvoja mama je asi ovplyvnena starsimi nazormi alebo praxou. Za jej cias boli kadejake rady. Vacsina mamiciek vdaka nim dojcila velmi kratko, lebo to nefungovalo. ja som bola dojcena 3 mesiace. WHO odporuca vylucne dojcenie cca. 6 mesiacov a potom pokracovanie v dojceni aspon do 2 rokov dietata! Ma to pozitiva pre vsetky strany, aj pre zdravie mamicky.

mimi8814
27. okt 2014

@nikkyniks kopec mamiciek by neviem co dali za to keby mali tolko mliecka ako ty, takze urcite dojci . je to to naj co mozes pre svoje dietatko spravit🙂