Dcérka má 9 mesiacov, takže už nie je úplne miminko a čítala som diskusie kde to maminy užívali dokonca aj počas tehotenstva. V príbalovom letáku píšu že počas prvých troch mesiacvo nie, a potom po porade s lekárom. Ale to píšu na všetkých. Pýtam sa preto, lebo jeden mám doma v zálohe. A raz mi v lekárni povedali, že to čo ide na sliznicu do mlieka nejde, takže sa nemám báť... Začína mi nádcha, asi som prechladla, tak to chcem stopnúť čo najskor. Ďakujem
Ahoj..mne bolo v lekárni povedané,že nech to v začiatkoch kojenia radšej nepoužívam.že sa už stretli s alergickou reakciou.Ale tak neviem.Asi aj tu platí,že koľko ľudí,toľko názorov 🙂 Ja som Muconasal používala až ku koncu kojenia(dcérka bola rok a pol kojená).Dovtedy som si preplachovala nos len morskou vodou a jednými kvapkami na alergiu.Možno ani to nebola výhra ale ja som stále sopľavá čiže by som bola takmer celý čas,čo som kojila na Muconasale 🙂
mne lekarka odporucala pocas tehotenstva radsej kvapky pre mensie deti, no obisla som sa aj bez tych,pocas kojenia je to asi obdobne,ale poznam mamicky, kt. frcali na muconasale cele tehotenstvo a aj potom/bez neho uz potom neslo dychat nosom/... kedze taketo kvapky, spreje...vyvolavaju zavislost, pouzivat teda max. 7dni...
Aj ja pouzivam muconasal, mam chronicky zapal dutin, podchvilou sa mi vracia hlavne ked sa meni pocasie a nerobia mi dobre prechody zima-teplo-zima a ked si idem lahnut nos mam tak upchaty...a dojcim stale drobec ma 16m. Teraz nie je problem dojcit aj ked beries ATB do mlieka ak ide ide minimum takze sa nemusis bat a veselo si strekni a netyr sa :D :D
Vies vsade je napisane ze az po konzultacii, lebo na SK sa netestuju lieky a lieciva na tehotnych a dojciacich takze sa touto formulkou vlastne farmaceuticke firmy poistuju ak by nahodou doslo k nejakym neziaducim ucinkom.
ja síce nekojím, ale pokec s laktačnou som absolvovala a vraj sa môžu aj niektoré druhy antibiotík počas kojenia, paralen a tak vraj bežne a všetko, čo je na vonkajšie použitie (krémy, gély, kvapkadlá..) sa vraj môže úplne pokojne.. "vraj" je tam preto, lebo neviem, nevyskúšala som, mám to od laktačnej