Možem prejsť z hypoalergénneho mlieka na kravské?

gerci90
1. dec 2010

Dobry den mamičky...mam na Vas prosbu..doktorke sa nemožem dovolat a mam totalne nervy od vcera....od 2 mes, davam mojej dcere hypoalergene mlieko sunar...ja som astmaticka tak nam doktorka nariadila papat HA mlieko kedže som kojit už nemohla...dcerka ma 10 mes. a furt jej davam sunar samozrejme aj normalnu stravu popri tom....(polievocky, apod.) ciže sunaru ma už pomenej..ale stale ho ma aj povecsine ked ju idem dat hajat tak zaspava s flasou......ale vcera bol muž s malou u svokri a mi volal že svokra dala malej 3,5 % mlieko s krabice....a že jej to chutilo....ja som sa totalne rozculila lebo nejde my dohlavi že s HA mlieka možem prejst len tak na mlieko s krabice ..ako si to mysli moja svokra..alebo je to možne???? 😖

kaja73
1. dec 2010

Chutit jej može,ale načo si potom davala HA mlieko? Ja by som určite na normalne prechdzala postupne.U mojho sa napr. aj pri HA mlieku objavila alergia na mlieko ☹ Takže teraz sme na NEOCETE-čo je teda riadne grcka- chutovo,ale kvalitna.Jedna plechovka stoji 78 euro,ešte že to poistovna do 1 roka preplaca a potom sa uvidi.Tvojej malej sa nemusi nič stat,ale načo to riskovat,ked si si doteraz dala zaležat na HA mlieku.Ono nemusia naskočit traviace problemy,to by si aspon hned videla,že to škodi.Horšie su oneskorene poruchy imunity,ktore si potom ani nedaš do suvisu s mliekom a budete patrat dlho po pričine.Napr ekzem,kašel, časte infekty-aj to može byt z mlieka.Ale aj nemusi.Prave preto je to ťažko diagnostikovat.Mojmu napr z krvi nič nezistili,až po 3 m patrania som sama pomocou diety zistila v čom je problem.

jarunka111
1. dec 2010

Júúúúj tie svokry 😠 Lebo oni to tak robili a bolo to to "najlepšie" a čo mi mladé môžeme vedieť. Len pcháme decká samými umelinami a potom sa divíme, že im stále niečo je 😠 To bola krátka reprodukcia tej mojej ☹ Malý má 17mes. tiež dávam HA, aj budem!!!! O kravskom ani neuvažujem, ešte dlho určite nebude také piť. Myslím, že na začiatok stačí to, čo spapá napr. v polievke či jogurtoch. A to že jej chutilo má znamenať, že ho má už piť. Môjmu malému by chutil aj vajcový koňak 😀 😀 😀 a nedám mu ho 😀

didiana333
1. dec 2010

No,máš teda milu svokru 😠 myslím,že by sa malo určite prechádzať postupne...a najskôr až po roku,hoci ja mojmu synovi určite budem dávať detské mliečko až do dvoch rokov...istota je dynamit...pošli svokru do teplých krajín,alebo ju náležite pouč,že si to neželáš.....
Ja teraz (po roku) dávam mliečko postupne,také obyčajné...zatial len vo varených veciach(polievky,pudingy) ale pije večer a ráno iba jeho mliečko,zatial žiadne obyčajné....

ikke
1. dec 2010

z HA mlieka na kravske 3,5% urcite neprechadzat len tak, "z nicoho nic", a uz vobec nie u 10 mesacneho dietata 😠 skus svokre vysvetlit, preco ma mala HA mlieko, ze to nema len tak pre srandu, pripadne sa jej spytaj, ci ked si mala o par mesiacov/rokov vypyta cigaretu a bude jej chutit, ci jej tiez s radostou da 😝

kravske mlieko najskor po 1. roku, ale ak si ty alergicka, asi ti pediater odporuci davat umele mlieko dlhsie 😉

petraw
1. dec 2010

určite nedávaj žiadne kravské mlieko! svokru nabudúce kopni do zadnej časti tela 😀
ja som staršieho kojila 13 mesiacov a potom sme prešli na kravské ale dostal ekzém tak sme ešte do 2 rokov pili UM a tak isto to chcem spraviť aj s mladším tem bude mať 10 mesiacov 😉
do váry sa používať môže aj jogurtíky pod veci
moja sesternica má 5 ročného syna a ten je alergik a pravdepodobne je na príčine práve kravské mlieko
pevné nervy so svokrou 😉

salma22
1. dec 2010

nie to ked chces uz prejst na mlieko tak kozie ma viac vitaminov a nasej malej chuti .....nechapem co sa to nepitaju ci to vobec mozu dat ked uz chcu nieco dat!!!!!!?????? vrrrrr