Ahoj mamičky, máme doma dvojtýždňové bábetko a plne ho kojím. Prichádza leto a mňa trápi jedna vec- múdre duše mi povedali, že keĎ matka dojčí nemôže používať žiadne dezodoranty. Teploty stupajú a mne to teda stále vrta hlavou. Aké máte vy s tým skúsenosti, čo v letných mesiacoch s potením???ďakujem za odpovede a rady🙂katka
u mna prirodne krystaly nefunguju ani omylom 😅 ale mne proti poteniu nepomaha snad nic okrem tych strasnych chemickych diablov na extremne potenie 😝 (neviem teraz ako sa to na SK vola...)
pocas dojcenia (teda minule leto) som pouzivala gulicku od alverde, teraz je aj od nivea take " takmer prirodne" 😀 a uz som pri nich zostala 😉 kedze poteniu aj tak uplne nezabranim, naco na seba striekat tony sajrajtov? proti pachu bohate staci tato prirodna kozmetika, pripadne trochu parfumu do laktovych jamiek a pod. 😉
ooo..dakujem Vám mamičky...zajtra teda vyslem manžela a uvidíme co mi pomože...kedze nepojde do DM (lebo ju nemáme) tak uvidím co z tejto ponuky prinesie🙂vdaka🙂
to je uz prehnane, nie? nemyslim, ze sa dietatu nieco pri kojeni stane. prezil to i moj 2 rocny a prezije aj dvojmesacny. neviem si den predstavit bez spricu pod podpazusie bez dove antiperspirant. u mna nic ine nefunguje. 😀
@cottoncand Bohužel nejde jen o čas během kojení.Je prokázané že tzv antiperspiranty ,které jsou dnes velice rozšířené a používají je už i malé holčičky..obsahují ony aluminiové soli-hliník- a ty se přes kůži dostávají do lymfatického systému -viz.místa aplikace a pokud si představíme kolikrát i denně je žena použije ,a kolik těchto látek se dostává do organismu ,jsou studie které tyto látky vidí jako velmi častou příčinu neustále se zvyšujícího počtu rakoviny prsu.Každý by si měl rozmyslet co si denně na sebe patlá právě do těchto citlivých míst a podívat se na obsah těchto moderních antiperspirantů. 😝
@malamargaretka Některým dětem vadí dezodoranty,jelikož můžou ovlivnit chut mléka ,proto ani prsa neumývat nějakým vonícím přípravkem ,jen vodou ,ale myslím že když použiješ trochu parfému určitě se nic nestane 😉 jinak o antiperspirantech jsem psala výše.
@nady dakujem za rady🙂...poslala som manžela do lekarne nech mi kupi nejaky antiperspirant bez skodlivyn pre dojčiace matky a tam mu tetulky predali drahy VICHY antiperspirant bez škodlivyn (VRAJ)- no tak už len dufať, že tie škodliviny tam naozaj nie su a babetku tym neskodim...
Ahoj,
tiež som počula, že by sa počas dojčenia nemali používať deodoranty práve kvôli obsahu alumíniových solí a iných nebezpečných látok, ktoré by mohli prechádzať do mlieka... ja som už počas tehotenstva nahradila bežné deodoranty z drogérií za prírodné deo kryštály, ktoré sú pre telo úplne bezpečné a fungujú rovnako, tj. ochránia pred zápachom. Dajú sa dnes už bežne kúpiť, napr. aj v DM drogérii alebo cez internet. Tak skús pohľadať...