Ahojte neviete mi nahodou poradit alebo povedat ci mozem pocas kojenia pit salviovy alebo matovy cajik? dakujem
@mata30.4 no všade sa hovorí,že práve tieto čaje zastavujú tvorbu mlieka,tak ak chceš mať mliečko tak asi nie ☹ ale mňa by tiež zaujímalo,či by som mohla tieto čaje piť a aj kojiť,ja mám mlieka vela a chcela by som ho trošku spomaliť,ale neviem,či také mliečko môže malý....dakujem že si načala túto tému 🙂 🙂 🙂
@mata30.4 ja viem o salviovom, ze ten naozaj znizuje tvorbu mliecka. ja som matovy pila a kojim dodnes, takze neviem. Podla mna je to individualne, co plati pre jednu nemusi pre druhu. Odskusaj na sebe a uvidis. Mozno ti nebudu nic robit a mozes pit v pohode.
ja viem ze to znizuje ale aj uvolnuju prsne zlazy aby sa tak bolestivo nenalievali ja som to skusila pit v malom mnozstve a mlieko mam ale aj sa mi lahsie octrekuje..a hlavne ked nechcem vstavat ked malinka spinka tak neoctreknem 6-7 hodim..ale po cajiku ma to az tak neboli..len ma zaujmalo ci jej stymi cajmi neublizim... 🙂
Šalviový by som neriskovala, ale napr. ja matový čaj pijem bežne a kojím už 10 mesiacov 🙂 ani som nevedela, že znižuje tvorbu mlieka... takžeee neviem 🙂
@mata30.4 mas este male babatko a tvorba mlieka sa prisposobuje jeho potrebam. nie je dobre tvorbu mlieka takto skoro znizovat, telo sa postupne samo prisposobi potrebam dietatka. trva to zhruba sestonedelie, prip. 2 mesiace. pokial babatko nema problemy, ze sa kvoli nadprodukcii odtrha, place atd, tak s riesenim pockaj do casu, kym nebude tvorba mlieka stabilizovana. matovy a salviovy caj znizuju tvorbu mlieka. mozno aj to je dovod, preco sa ti lahsie odstriekava. vytvori sa mliecka menej a prsniky su menej naliate. ak citis velky tlak v prsnikoch, kym babo spi, je dobre rucne odstirekat, ale len do povolenia tlaku. inak by to viedlo k dalsej nadprodukcii. zelam vela peknych chvil pri dojceni.
Pokial viem, tak oba znizuju tvorbu mlieka. Na uvolnenie nadbytku ci tlaku v prsnikov pomoze odstriekavanie. Caje by som neriskovala, nikdy nevies, ako zareagujes, ci ho bude len o chlp - alebo hodne menej.
No malinka ma mesiac aj dva tyzdne...no ja som sa pytala aj v lekarni a povedali ze by nemalo ublizit..na malej som nic nezaregystrovala..mlieka mam dost zatial som nepocitila ziadny ubytok...tak neviem..mozno na mna to nefunguje...sak pijem len v malych mnozstvach aby som nestratila...dakujem za rady 😀 🙂
@mata30.4 moja ked nechces vela mlieka tak si moc neodstrekuj bo sa ti naleju este viac staci iba na ulavu aby boli mmäkké☺
Z týchto ani jeden. Oba znižujú tvorbu mliečka.