Môžem mať málo mlieka?

tetesp
23. júl 2023

Ahojte, chcem sa vás opýtať. Mám syna, ktorého plne kojím a občas sa mi zdá, že mám málo mlieka. Malý sa mi rozčuľuje pri prsníku a nevie ho prichytiť, keď je na ňom dlhšie. Ale keď dopapá je spokojný. V noci mi prespi aj 5-6 hodín vkuse. Mala by som ho cez spánok budiť, aby sa napapal a tvorilo sa mi mlieko alebo ho nechať, aby si vypýtal mlieko sam? Som prvorodička. Ďakujem

ivangeline
23. júl 2023

@tetesp ...nie nemala by si ho budit...a nie nebude to nedostatkom mlieka,ak spokojne spi a najma pribera a ma pocikane plienky...skor prd/grg a preunava,vtedy sa deti viac trepocu. ;D

majamat
23. júl 2023

suhlasim s @ivangeline
a tiez deti ako rastu a su starsie, tak sa postupne viac prejavuju.

54tinka54
23. júl 2023

@tetesp mne sa tak rozčuľuje keď si potrebuje odgrgnut alebo je už veľmi unavený.
Ak chceš zvýšiť tvorbu tak ho v noci nebuď, ale skús si odsať, nech sa tvorí ďalšie mliečko. Ale teda ak má dosť pocikaných plienok a pekne priberá, tak máš mlieka dosť.

cookie29
24. júl 2023

preco je prvy reflex "malo mlieka"?
tych problemov moze byt viac, mozes mat napriklad mlieka dost, moze prilis striekat, moze byt problem s uzdickou, s prisanim (najma ak mal flasku alebo dudlik)... zalezi aj od veku, ak je rastovy spurt tak sa deticky zvyknu nervacit...