Môžem jesť jahody, keď kojím?

slnecnica333
7. jún 2016

Ahojte. Určite tu už podobná téma bola, ale teraz je to aktuálne...Je čas jahôd a mám na ne veľkú chuť. Mám 3,5 mesačné babätko a kojim.Neviem, či ich už môžem ochutnať lebo som čítala, že je to alergén.Trápili nás aj koliky, tak ak by mu to malo poškodiť, tak sa ich radšej zrieknem.Nemá niekto s tým skúsenosť?Čo by sa mohlo stať, ak by zle reagoval vyhádže sa alebo by ho bolelo bruško?

pribinak
7. jún 2016

Zjedz par a uvidis. Zjedz za misku a nie kilo a mozno budes milo prekvapená ;)

monicm
7. jún 2016

@slnecnica333 Vyskúšaj a uvidíš, ako písala @pribinak nezjedz hneď kilo, daj si pár a sleduj. Najpravdepodobnejšie je, že by sa mohol drobec vyhádzať, ale rovnako ho môže bolieť aj bruško. Ak nemáte v rodine silných alergikov, šanca, že bude reagovať je malá. Takto skúšaj všetky "rizikové" potraviny. Vždy počkaj aspoň 1-2 dni, kým skúsiť ďalšiu potravinu. V podstate podobne budeš postupovať pri zavádzaní prírkmov.

moni244
7. jún 2016

keby som sa mala riadiť, čo všetko je alergén, tak som na vode. Ja som jedla všetko, neobmedzovala sa, mojej vadil len paradajkový pretlak a mlieko keď som vypila

iwesska
7. jún 2016

3,5 mes. babo je dost velke na to aby sa uz stretavalo s alergenmi ....od ukonceneho 4.mesiaca zacina imunologicke okno, kedy sa zacina aj so zavadzanim lepku, zacina sa s prikramami...tvoj je stale na mlieku. A je lepsie mu cez to mlieko odovzdat mozne alergeny ako ich potom testovat priamo na nom, lebo s tym mliekom mu davas aj protilatky.

erickatt
7. jún 2016

Ja jahody jedla. Ked ma videla mama nadavala, lebo susedova mala sa vyhadzala..moje nic.. Vyskusaj a uvidis

anjelicek26
7. jún 2016

Ako pise @iwesska mamina by mala jest aj alergeny. Zavadza ich tym aj v malickom mnozstve dietatu a je lepsie ich otestovat takto, ako potom cez prikrm. Tym padom kludne mozes kojit do pol roka a ziadne imunologicke okno nepresvihnes, lebo vsetko ma cez mlieko ochutnane. Nezjedz kilo, zjedz malu misku a uvidis... ked v pohode, tak si das viac. Teraz sezonne su aj tak milion krat lepsie ako nejake zimne z dovozu, ked na to dieta mozno bude mat vek, ale budu uplne bez chuti a vone..

bibiana26
7. jún 2016

Ahoj ak ti môžem poradiť skús zjesť jahody napr. s jogurtom. Sestre to poradila doktorka,keď sa z nich vysypala.

monilik
7. jún 2016

@slnecnica333 skus par zjest pockaj den a uvidis co to spravi, ak nic kludne si daj. moj sa mi vysypal ked som ja jedla cokoladu a cokolvek kde bolo kakao. teraz papa kakao a nic mu nie je. netreba sa báť a preventivne vyhybat vsetkemu lebo potom práve vznikaju alergie a intolerancie. kym kojis treba skusit vsetko.

tobnuf
7. jún 2016

Alergen to je ked to spapa babatko a nie vy. Mlieko sa tvori z krvi a nie z toho co zjete 😉 kludne si dajte .. ja kojim 6m a nikdy som sa v nicom neobmedzovala a mojmu dietatu nikdy nic nebolo

janickacrazy
7. jún 2016

ja som jedla popri kojení úplne všetko, prostrednému synovi vadilo len mlieko, ostatným nič, ked sa bojíš, zjedz len pár jahod a uvidíš, čo bude, ale podľa mna nič, ja som ich jedla na kilá, ked som mala chuť 😀

humajnicek
7. jún 2016

@tobnuf toto by som netvrdila 🙂 poznám veľa miminiek na ktorých sa odzrkadlilo, čo mamina jedla ;)

monhla
7. jún 2016

Ja som jedla keď mala dcérka cca 6 týždňov. Nič jej nebolo. Ani z iných "alergénov". V kľude som mohla citrusy, čerstvé pečivo, strukoviny, koláč priamo z trúby.... no mali ste vidieť ten rev, keď som si dala jablko alebo jablčný džús 😝
Skús vždy po troche a každý deň len 1 nové ovocie či jedlo. Ak by si totiž nedávala to čo uškodilo iným deťom tak budeš pol roka na destilovanej vode 😀 😀 😀

kukakaj
7. jún 2016

Musis vyskusat, ja.som ochutnala par ked mal maly iba 2 tyzdne a nic...a ked mal mesiac zjedla som za misku a nic 🙂 keby sa nahodou vyhadzal alebo mal bolesti bruska urcite by som ich uz nejedla, ale kedze nemal este si urcite doprajem 😀

michaelsa
7. jún 2016

@slnecnica333 Všetko treba vyskúšať na sebe, skúsiť zjesť a už uvidíš ako to bude vplývať na tvoje dieťatko