Ahojte ked dojčím myslíte že môžem bryndzove halusky s bryndzou bezlaktozovou?
tieto starodavne myty, ze co nemozes jest pocas kojenia... normalne mozes jest vsetko, okrme potravin, ktore Ti vadili uz pred tehotenstvom...
Bryndzove hakusky pre mna 🤮 ale bryndzovu pomazanku od maminky aj pocas kojenia na Svk som jedla na kila 😂preco bezlaktozovu ? Mas intoleranciu? Ja som jedla uplne vsetko co normalne aj sosovicu aj stiplave deti nemali ziadne problemy. Aj orechy som jedla a mala je alergicka na orechy mà aj epi pen 🖊 alergen nejde do mlieka.
vacsina bryndze, ktoru kupis v obchode je pasterizovana - ked by si chcela pre istotu byt opatrna 🙂 ale podla mna pokojne mozes
tak dojci
Nepasterizované bryndza sa pokial viem neodporúča v tehotenstve kvôli listerii, ale nepočula som o tom, že by mala bryndza vadiť pri dojceni…
Hovori sa, ze jest sa moze vsetko. Nuz...sestra nedavno zjedla kapustnicu, mala ma 3 mesiace a nic, to dieta len viac kakalo. Ja keby som zjedla kapustnicu, tak moju 4 mesacnu rozdrapi, a vlastne...Vsetky 4 moje deti. Pre mna neexist jest kapustu, hrach, sosovicu a kukuricu, papriku a leco. Zelenu fazulku som jedla a bolo to celkom ok. Pomaly skusam vsetko. Bryndza uplne v pohode.
A este otazka: Co znamena, ze ESTE dojcim? Aky vek ma dieta? Lebo je trochu rozdiel, ak ide o novorodenca a rocne dieta...😁
@miska7754 Ach jááááj😂
Ja som jedla chrobákov v Kórei v 4 mesiacoch plne dojceneho dieťaťa a to bolo fakt jedine, čo som nepocítila ja, ale ona … iba trochu viac kakala. Bryndzu kľudne…
@miska7754 mozes kľudne..
@tanicka907 to, že bryndza nevadí matke, neznamená, že nemôže vadiť dieťaťu...
@autorka musíš len skúšať, čo dieťa toleruje... Niektoré bruška zvládnu všetko, pri iných musíš riadne pre triediť jedalnicek
@miska7754 prepáčte ale ja už nechápem čo sa deje všetkým ženám...dieťa nieje porcelánová bábika,naše babky jedli všetko a deti boli zdravé a tu sa naháňajú pre bio a jedlo bez soli a žiadne sladkosti,a prikrmy a vymýšľajú sprostosti,jedli ste niekedy jedlo bez soli???,bryndza obsahuje vitaminy,zabúdajú na obyčajné jedla,a kupujú blbosti,Tofu jedla-výroba,prejde Vás chuť...
@miska7754 Bryndza je rizikova hlavne preto, ze je nepasterizovana a ak by obsahovala nejake patogeny, mozu byt skodlive. Ale vacsinou je samozrejme bryndza bezpecna a dnes casto aj pasterizovana. Precitaj si pripadne na obale.
Ale pises, ze mas 3-tyzdnove babatko. Treba vyskusat, moju dcerku bolelo brusko, ked som jedla taketo tazsie veci na travenie. Mozno jej nevadila ani tak samotna bryndza ako kombinacia bryndza-mast-zemiakove cesto. Niektorym detom to ale vobec nevadi. Skusila by som dat si trosku, ci nebude mat tazkosti nejake a uvidis. Moja mala tazkosti zhruba od 3.tyzdna do asi 3 mesiacov, potom som uz mohla jest ovela viac veci a skoro nic jej nevadilo.
@miska7754 naše staré matere žili na haluskach s bryndzou
Veď je to naše národne jedlo