Môžem dojčiť, keď som nachladnutá?

25. nov 2024

Aký liek môžem ak kojim dieťa kašlem soplim boli ma hrdlo dúfam ze môžem nejaké lieky antibiotika nech mi to zaberie raz dva za 3 dní lebo týždeň sa doma liečim a nič nepomáha
Dúfam že dr mi predpise nejaky lieky
Máte skúsenosti?
Aké vám predpísala lieky a za aký čas zabralo?

iivancova
25. nov 2024

Mňa pri niečom podobnom dr tak vystrašila, že dá mi atb, ale musím prestať kojiť, že som k nej nešla a tri týždne som mala také sople ako v živote. Nakoniec som musela na rtg dutin a mala som tak silno zapálene dutiny, že mi hneď dala atb a zabrali do ďalšieho dňa a žiadne kojenie som ukončiť nemusela - boli to tuším Amoksiklav, ale dr ti určite niečo poradí, nenechaj sa odbiť ani vystrašiť, ak teda si na tom tak, že máš nejakú baktériu. Kedy ideš k dr?

bavlnka92
25. nov 2024

však konzultuj s DR. pri dojčení si nasadíš rúško prinajhoršom

blaazi
25. nov 2024

Jasne, ze su lieky, pri ktorych sa da dojcit. Ja som mala anginu a hovorila mi viac moznosti, mali sme atb ja aj babo. Treba sa obratit na lekara.

tina1549
25. nov 2024

@iivancova pre boha to by ste radšej umrela ako prestala dojčiť?

abcmajacba
25. nov 2024

Ja som kojila furt. Ani som nevedela že by sa nemalo pri horúčke ale teda mala som do 38 -38.5. Prečo sa inak pri horúčke nemôže? 🧐

tanyan
25. nov 2024

Ja som sa k ATB počas dojčenia neprepracovala, ale používala som napríklad glimbax (sprej na hrdlo), aspecton (sprej do nosa) a brufen (horúčka, bolesť). Nič z toho nie je zakázané počas dojčenia, netreba prerušiť dojčenia.
Mnoho ATB je už povolených aj počas dojčenia, ale mám pocit, že väčšina lekárov a lekárnikov nemá aktuálne informácie - viac sa dočítaš v príbalovom letáku a na internete.

lulu0123
25. nov 2024

Su aj atb pri ktorych mozes dojcit, hlavne to spomen dr. a zas na nachladnutie neviem ci ti da hned atb.

iivancova
25. nov 2024

@tina1549 samozrejme že nie, ale mala som “len” sople, ktoré trvali dlho, dlhšie ako som kedy mala. Tri týždne z toho boli aj preto, že som čakala na rtg a na výsledky. Ale dr mi podala tak či onak nesprávne info, ked som k nej po 2 týždňoch šla, že sa neviem vyliečiť sama doma - poslala ma na rtg s tým, že uvidí podľa výsledkov, či mi nedá atb a musím prestať kojiť. To len pre objasnenie, že som sa nechystala umrieť kvôli dojčeniu. 🙂

euka210
25. nov 2024

Kludne mozes, ...ved ked je dieta chore a davaju mu lieky? Cez mlieko ide len male mnozstvo. Su atb ktore mozes kludne pri dojceni.

euka210
25. nov 2024

@abcmajacba neviem, preco by sa nemohlo. Ja som mala pri 6mes.crevnu virozu, horucky 39C, vtedy som verila tomu, ze max.1panadol za 24h, tak mi manzel daval v noci zabaly, staral sa o maleho, ja som len dojcila.