Môžem dať malej mrazenú zeleninu?

lubina2
5. okt 2011

Ahojte maminy, chcem sa spytať či môžem dať malej mrazenu zeleninu, napr. hrášok, špenát. A ako správne uskladniť papaničko, ak navarím viac. Môžem to dať do mrazničky a do čoho a na ako dlho? Do skleneného pohára od detskej výživy? Alebo do formičiek na ľad, potom to vybrať a dať do sačku? Môžem mraziť všetko? Viem, že sú tu take témy, ale dajako sa v tom strácam 😒 .
ĎAKUJEM za váš čas a rady 🙂

xlucia
5. okt 2011

@lubina2 mrazenu zeleninu, napriklad na polievku, samozrejme pouzit mozes, radsej tu kvalitnejsiu, ale rozhodne dodruzuj pravidlo, ze co raz bolo zmrazene, viac sa nezmrazuje, ani ked preslo varom. cize ak malej uvaris trochu polievky, aleob druheho z mrazenej zeleniny a hned to zje, prip. na druhy den, je to ok, ale taketo jedlo uz nezmrazuj.
ja som mrazila v tych malych nadobach z ikey, vzdy po jednej porcii
no a samozrejme som robila taku kombinaciu, ktora sa mrazit moze

katy1979
5. okt 2011

@lubina2 ano mrazenu zeleninu ano len davaj pozor v niektorej uz je kadeco od korenia soli a umelin.
my sme mrazili bezne. navarili a dali do malych plastovych nadobiek. ja som mala z aventu ale je to jedno ake vzdy tak po jednej porcii. ale pouziva sa aj formicka na lad. do skla a do mraznicky by som nedavala.