Môžem dať malej Gastrotuss do mlieka?

poi99
15. aug 2012

Tu na fóre som čítala mnoho o refluxe a na základe všetkých doterajších príznakov som našla veľa mamičiek čo radi Gastrotuss. Keďže je to voľno predajné, tak som myslela, že by sme to vyskúšali. Keď malá mala pár mesiacov, tak sme mali aj antirefluxné mliečko. Ale keď mala cez pol rok, doktorka povedala, že mi ho už predpisovať nebude a budeme skúšať viac a viac prikrmovať. Teď máme 11m a stále sa mi zvykne v noci na to často budiť. Doktorka, že z toho vyrastie len musíme vydržať. Ok ja to beriem, ale keby jej toto malo čo i len trošku uľaviť (aj mne - musím sa priznať) tak prečo to nevyskúšať?

dymko
16. aug 2012

Porad sa radsej najprv z Dr koli davkovaniu. Gastrotuss urcite nedavaj do mlieka, ale po krmeni alebo vecer pred spanim. Za vyskusanie nic nedas, ale maly sa mi z toho sirupu 4x z 5 tich pokusov dogrcal. Proste prehltol, naplo ho a vygrcal sa.

drinka
16. aug 2012

Ahoj, moj maly ma reflux iba obcas, vacsinou rano, ked moc hltavo pije. Vtedy mu dam Gastrotuss, vzdy mu pomohol. Ale dava sa asi 5 min. po papani (ja davam aj neskor, proste ked vidim, priznaky refluxu), je tam na to lyzicka, ale nas maly sa nekamarati z lyzickou, je cisto kojeny, tak mu to davam kapatkom rovno do ustociek, celkom mu to aj chuti 🙂 ja na tvojom mieste by som to skusila, reflux je pre deticky neprijemny, nechapem preco by sa tvoja malicka mala trapit... a v neposlednom rade aj ty 🙂

klincek
16. aug 2012

do mlieka urcite nie, zmyslom toho sirupu je "zablokovat" miesto, kadial sa mliecko vracia..takze ak ho zmiesas s mliekom, nestane sa nic, a mozno ani to mlieko ti mala nebude chciet pit kvoli inej chuti..normalne daj mliecko, nechaj ju grgnut, po 10 min. daj sirup, celu davku odporucenu podla hmotnosti dietata. este tip-ta lyzica, ktora je k sirupu pribalena, je uplne nanic, lepsie je natiahnut sirup do trubicky od nurofenu a postupne na 2-3 krat ho vtlacit dietatu do ust. mojim celkom chutil, nemali s nim problem.
sirup som davala len po mliecku, po prikrmoch nie. zazraky necakaj, ale pomohol. a pri refluxe je akekolvek zlepsenie super, ze?

poi99
autor
17. aug 2012

Ďakujem Vám baby, tak to vyskúšame so sirupčekom, trubičku od nurofenu mám - dobrý nápad, tiež som nad ňou rozmýšľala, len som si nebola istá.. A veru pri refluxe je každé zlepšenie super 🙂