Môže sa prestať tvoriť mlieko len v jednom prsníku?

chrumen
9. mar 2011

ahojte baby, už piaty deň sa mi v pravom prsníku netvorí takmer vôbec mlieko. Skúsila som odsať ale po 6 hodinách som ledva odsala 50, po troch 20 ... ľavý prsník je dobrý - niekedy aj 100. Pijem cca 5 litrov denne, užívam aj homeopatiká .... dnes sa mi napríklad za celý deň vytvorilo v ňom len 50ml mlieka. Stretol sa s niekto s podobným problémom? Dá sa to ešte zachrániť - už ani nepociťujem že sa nalieva :(

ela2710
9. mar 2011

moze mne sa maly nechcel prisat na lavy, chcel len pravy a hoci som odsavala poctivo aj ten druhy, nepomohlo, najskor som odsala 150 ml, a potom uz len 100 a potom uz len 50 a potom som mala problem odsat vobec 20 ml, a to som odsavala aj kazde dve hodiny

corasone
9. mar 2011

mne sa stalo to iste, lavy prsnik veeelmi malo, ked som dosla z porodnice tak vobec sa nenalieval a pravy ako tak, no pre dieta to bolo malo. je to smutne, tesila som sa ze budem ktovieako dlho kojit a sama som bola s toho sklamana.

murinka
9. mar 2011

napis do temy "dakujeme annag" 🙂

mavion
10. mar 2011

ja mam dve babule,starsiu som kojila 18 mesiacov len z jedneho a teraz mladsiu kojim tiez len z jedneho 🙂 mliecka bolo dost aj z jedneho 🙂 a dovod bol ten, ze na druhom prsniku nemam skoro ziadnu bradavku,nevedeli sa pristat..

ivkus
16. jún 2011

Ja mam v pravom tak 100-150 ml a v lavom maximalne 30ml a pritom mi mala z neho pije najprv jej dam lavy a potom pravy jednoducho sa mi netvori tak vela. v nemocnici som mala v kazdom 100ml a postupom zacalo z laveho ubudat.

smarti
16. jún 2011

Mne sa v jednom tvorí tiež menej ako v druhom, dokonca je väčší od druhého, čo ma minule v zrkadle dosť šoklo. Kamarátka od malinka ( možno od 2 mesiacov ) kojí syna len z jedného prsníka, lebo druhý začal odmietať a mlieko sa postupne prestávalo tvoriť. Ale na druhej strane od narodenia aj dokrmovali UM. Napriek tomu kojí dodnes s jedným prsníkom a chlapček už má 1 rok a 5 mesiacov.

denisakollarova
28. sep 2013

zdravim aj mne sa nalieva len pravy prsnik lavy malo ale citala som ze je to v poriadku ak je dieta kojene len z jedneho prsnika toto je moje druhe dietatko a pri prvom som to mala opacne.

salome_82
28. sep 2013

Stáva sa to a našťastie sa dieťatko dá dojčiť aj z jedného prsníka, neboj. Keď tak skús osloviť nejakú laktačnú poradkyňu vo svojom okolí, prípadne sa dajú na nete "vygúgliť" texty a rady laktačných poradkýň 🙂

veronika1612
20. máj 2016

Ahoj smarti.Mne sa stalo presne to iste uz mesiac a pol kojim z praveho prsnika a je o dost väčší.Mohla by som vediet ci prsia po ukonceni mlieka v prsniku su rovnake dakujem.Moja dcerka vypije ale stale je vacsi potom uz pit nechce a zlosti tak musim robit UM a stale ke vacsi rozmyslala som ze si kupim odsavacku aby som ich mala rovnake.

katkakovac
20. máj 2016

Aj ja mam jeden prsnik vacsi ale to neznamena, ze mam v tom mensom malo mlieka. Prestan z umelym mliekom. Cim viac UM davas, tym menej mlieka sa ti tvori. Treba ju prilozit k obm prsnikom. Ak sa odtahuje, mozno si potrebuje len grgnut. A dolezita vec, v 3 a 6 tyzdnovh nastava tzv rastovy spurt. Dieta prudko rastie a potrebuje viac mlieka. Chvilu trva, kym sa to upravi. Treba pit vela vody, aspon 2-3 l denne a normalne jest. Castjsie prikladaj a uvidis, ze sa to rychlo zlepsi. Mnoho zien to prave v tomto obdobi nepodchyti a aj ked by mohli dalj kojit, prechadzaju na umele mlieko. Pritomstaci dodrziavat jednoduche zasady a pojde to. Ak bud najhorsie, kontaktuj laktacnu, najdes na stranke mamila.sk

atrami
20. máj 2016

Je to možné, pri prvom synovi som mala na ľavom prsniku stale zápal, hrče, nakoniec som prestala kojit, čo bola hlúposť, s pokračovaním. Ďalší dvaja synovia ľavý prsnik odmietali, mlieko sa tvorilo málo. Obaja napriek tomu boli plne kojeni len z jedneho prsníka, bez UM a prospievali, prostredny až moc. Takže to nieje prekážka v kojeni, keď si uvedomiš sú mamičky, ktoré koja dvojičky.