Môže sa mi znova pustiť mliečko?

nikcabb
8. dec 2017

Ahojte baby. znama mojho priatela ma 9 mesacne dievcatko... od cca 3,5 mesiaca nekoji lebo stratila mliecko... ked som ju stretla minule tak mi spominala ze obcas ked si stlaci bradavku jej vyjde trosku mlieka ... moze sa jej spustit aj po tolkych mesiacoch? ja som jej poradila ze nech teda skusi malu prikladat ze uvidi ale boji sa ze sa sklame ... mate niektora skusenosti s nejakym opatovnym spustenim mlieka? dakujem 😉

beton
8. dec 2017

@nikcabb mliecko moze byt aj po 2 rokoch. ale pravdepodobnost, že dieta bude pit je malinka, lebo uz nema to prisatie, ktorym sa pije z prsnika. Teda dieta si mozno lizne, ale nebude vediet, co tam ma robit. A ked tam nebude pit, nerozbehne sa ani tvorba. Ale ak chce, nech sa spoji s poradkynou pri dojceni a nech to vyskusaju spolu. za pokus nic neda.

nikcabb
autor
8. dec 2017

@beton aha takze sa moze znova tvorit? ja som jej tiez radila ze nech teda vyskusa ved zato nic neda... ved ak mala nebude pekne pit tak bude pokracovat UM. ale dakujem 😉

emi16
9. dec 2017

Mlieko sa moze tvorit kedykolvek
Mne sa zacalo 6 mesiacov pred prvym otehotnenim
Bola som aj na roznych vysetreniach
Zevraj to tak mnohe maju
Teraz mam dve odkojene deti a mlieko sa mi stale tvori
Treba len davat pozor ci nejde krv a ci sa nerobia hrcky v prsniku
A s kojenim
Tak ako spomenula nikcabb
Asi to dietatko uz poriadne sat nebude

kluska
9. dec 2017

mlieko tam je mozno este nejake, ale j to jej na nic, lebo pravdepodobne nemala spravne prisatie, ked sa jej mlieko stratilo po takom kratkom case a take velke dieta uz sa nevie kojit, nevie sa spravne prisat po takom case, hlavne ked sa nevedelo uz na zaciatku. Kebyze dieta salo, tak sa mlieko bude tvorit, ale na 99% uz to dieta to nevie, lebo mozno spravne nebolo prisate nikdy + pouzivanie flasiek a cumlika mozno, takze podla mna skoro ziadna sanca

zooeynka
9. dec 2017

Prsne zlazy mozu byt aktivne aj par rokov od skoncenia dojcenia. Haluz ale je to tak. Za skusku nic neda...

beton
13. dec 2017

@nikcabb to nie je znova, to je este stale. u niekoho to trva aj dva roky po odstaveni. je to rozne. ale da sa aj spustit samozrejme, ked sa dieta priklada. no pri takomto dietati to nie je velmi pravdepodobne, lebo dieta sa uz nevie spravne prisat a teda sa tvorba nespusti natolko, aby bolo dojcene. s poradkynou pri dojceni by to bolo mozne, lebo tam treba pristupit k viacerym krokom nielen prilozit a vyskusat.

veronika_folkova
17. dec 2017

Ahojte, mám k tejto téme otázku ohľadom dojčenia. Mám 4,5mes. chlapčeka,. Zhruba mesiac som ho nekojila len som si odsavala. Mala som krv v mlieku a ked nebola po odsati tak som mu mliecko dala ale z fľašky. Bol zatiaľ na UM. Môžem znovu začať dojčiť z prsnika? Mliečko este mám. Uz nie toľko, da sa ešte rozbehnúť dojčenie?

zooeynka
17. dec 2017

@veronika_folkova Ano, jasne ze sa da. Krv v mlieku bola z coho??

zooeynka
17. dec 2017

@veronika_folkova ...s prisatim moze uz byt problem, ale skusajte a laktacne poradkyne poradia viac.