Môže sa mi spustiť mlieko po 3 týždňoch hospitalizácie?

vojto770
26. jan 2015

Dobry den.Potrebovala by som poradit. Narodil sa mi syncek v 33tyzdni tehu.Bolo mi pár krát dovolené ho prikladat na prsnik.Zacal pekne sat ale nevypil svoju davku ktoru mal stanovenu lekarmi...Zaspaval pri tom vypil max 15-20ml. Kedze som ho nesmela kojit dlho iba 20minut a aj menej musel byt dokrmovany susenym mliekom nutrilon nenatal. Ked som si odsala jeho davku dali mu z flasky moje materske.Postupom casu mi ho dovolili kojit raz z flasky sušené raz z prsnika....od zaciatku som si mliecko odsavala no netvorilo sa ho veľa max 20-30ml pri odsavani kazde 3-4hodiny... kedze bol prikladany na prsnik iba vacsinou raz za den tvorilo sa ho malo.Teraz ako vobec nekojim kedze mi to bolo uz uplne zakazane sestrickami som si odsala max 10-20ml a od vcera iba nejake kvapky
Chcem sa opytat za tyzden nás budu asi pustat domov po 3tyzdnoch hospitalizacie.. je mozne ,ze by som mohla doma castym prikladanim znovu spustit mliecko a tym normalne dojcit svoje dieta?? A ako zvýšiť tvorbu materskeho mlieka??Velmi mi na tom záleží aby som mohla synceka kojit.
Dakujem za vsetky rady!!!

tajkazanova
26. jan 2015

odpovedat neviem , skuste laktačnu poradkynu

ALE DRZIM VAM STRASNE PALCE. KOJENIE JE TA NAJKRAJSIA VEC TO JE LEN MAMICKYN A SYNCEKOV CAS 🙂

zajkka
26. jan 2015

Dobrý večer prajem.
Aj po niekoľkých týždňoch, resp. mesiacoch po odstavení dieťatka sa tvorba mlieka v zásade dá opätovne obnoviť. To, či sa laktácia úspešne spustí, závisí od viacerých okolností. Čím kratší čas uplynul od odstavenia dieťaťa, tým je šanca väčšia. Taktiež, čím je dieťatko mladšie, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa bez väčších problémov prinavráti od fľašky k prsníku. Do 3 mesiacov je úspešnosť vysoká, po 6. mesiaci sú deti už navyknuté na spôsob, akým sú kŕmené a dojčenie zväčša odmietajú. Úlohu zohrávajú aj hormonálna situácia v organizme mamičky. Kvalita mlieka bude aj po prestávke v dojčení vynikajúca.
Materské mlieko má najväčší vplyv na zdravie a vývoj dieťatka najmä v prvých šiestich mesiacoch života, neskôr je už jeho úloha menej rozhodujúca. Aj z tohto dôvodu je na zváženie, či sa ešte pokúšať o dojčenie.
Podnetom pre tvorbu mlieka je prikladanie dieťatka k prsníku, odporúča sa každé dve až tri hodiny. Pri tom vlastne zistíte, či dieťatko ešte prsník príjme. Prikladanie dieťatka možno obmieňať stimuláciou bradaviek elektrickou odsávačkou. Odporúčajú sa i masáže.
Aj pre dieťa, ktoré sa snaží sať, môže byť odrádzajúce, že z prsníka nejde žiadne mliečko. Pokým sa nespustí tvorba materského mlieka, odporúča sa používanie špeciálnych zariadení - k bradavke sa priloží jemná hadička, cez ktorú dieťa nasáva z nádobky umelé mlieko.
Po uvážení všetkých za a proti bude konečné rozhodnutie na Vás. Ak veľmi túžite dojčiť, pokúste sa. I Vaša motivácia a vôľa môže mať priaznivý vplyv. Držím palce.

mikys1
26. jan 2015

ahoj ja som mala dve deti nedonosené a odsávala som si na začiatku odsávačkou + občas malá niečo vytiahla radím ti odsávať si každé dve až tri hodiny aj v noci najpr bude málo ale potom sa to spusí prvú dcéru som kojila 18m a druhú 19m