Môže sa 10 mesačné dieťa samé odstaviť od prsníka?

lilka246
21. apr 2012

Mamičky prosím poradťe mi. Mám 10 mesačnú dcérku, ktorá začala zo dňa na deň odmietať prsník. Aj nočné kojenie. Môže sa takto dieťa samo od seba odstaviť od prsníka? Môžem to nejako ovplyvniť? Som s toho veľmi neštastná, že nechce moje mliečko, je mi s toho až do plaču. Máte niektorá z Vás takúto skúpsenosť. Prosím poradťe. Lívia

briketa
21. apr 2012

@lilka246 ano moze. stalo sa. u nas, ked som otehotnela. dcera mala vtedy 8 mesiacov. mlieko odo mna uz nikdy neprijala.

lenja123
21. apr 2012

Mne sa stalo presne to isté s oboma staršími, náhle začali odmietať prsník, takže s kojením som skončila - tehotná som nebola. Pri treťom to isté, ale nejako som to preklenula tým, že som ponúkala prsník v noci, v polospánku, to bol ochotný sa pekne napiť, takže o mliečko som neprišla. Trvalo to niekoľko týždňov, potom sa to upravilo. Ale po pravde som to už oľutovala, teraz má najmenší dva roky, a je z neho ťažký závislák, kojíme sa veľmi často cez deň aj v noci. Keby som to nechala na ňom, mohol byť už odstavený a mohli sme mať teraz obaja kľud.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angellinka
21. apr 2012

@lilka246 ma dudel alebo flasu?to byva pricina,dieta sa do 2 rokov same neodstavi....skus kojit na poziadanie 😉

angellinka
21. apr 2012

@anetkaadamko z flase tecie rychlejsie,uprednostnil flasu pred prsnikom 😉

lilka246
autor
21. apr 2012

No ta flasa moze byt problem, zacala som totiz vecer davat kasicku, taku redsiu. Len teraz neviem, ked s tym prestanem, ci sa nam podari vratit do starych kolaji.

mikina44
21. apr 2012

Mne sa moja dcérka sama odstavila ako 11-mesačná,takže môj názor je, že asi áno...Prsník som jej ponúkala celý deň, ale proste sa sekla a už nechcela...Myslela som, že v noci sa určite chytí, ale veru plakala od hladu, takže prišlo na rad umelé mliečko...Našťastie už bola plne prikrmovaná, tak ma to až tak nemrzelo..Inak, mala som v pláne postupne ju okolo roku odstaviť, možno to vycítila:o))

angellinka
21. apr 2012

@lilka246 zrus flasku,a kasicku daj lyzicou a potom dokoj 😉 ja som nikdy nedavala kasicku do flase,ved 10.mes dieta uz pekne papa lyzickou.Flasa aj dudel narobia sarapatu,dieta nie kazde,uprednostni flasu,z tej tecie rychlejsie,a inac sa saje ako z prsnika,potom su deti pomylene 😉
drzim palce!!

lilka246
autor
22. apr 2012

Moze byt odmieatanie prsnika sposobene aj tym, ze sa nam prave tlacia horne zubky. Je na malej vidiet ze ju dasienka bolia, aj ked papa??

rora
22. apr 2012

mne sa sama odstavila dcerka v 6.mesiacoch ☹ najprv cez den prsnik nechcela ani vidiet, ani ked bola uplne hladna, do ust ani za nic... a potom som mala malo mlieka na noc, kedy sa mi este vzdy prisala,takze sme skoncili aj s nocnym kojenim 😔