Môže piť novorodenec čaj?

15. aug 2022

Dobrý večer, je možné dávať novorodencovi čajik? Len trošku? Tvori sa mi menej mliečka a len aby som zahnala smäd, dnes som skúšala vypil skoro 60ml . Neplánujem to aplikovať stále každý deň pokial mu to má ublížiť. Ďakujem dúfam že má neukamenujete. Pekný večer ❤️

dettilv
15. aug 2022

Ja som dávala od narodenia feniklovy

patka06
15. aug 2022

Dávala som od narodenia čaj a vodu, popri dojčení žiadny problém to nespôsobilo.
Najmä v tomto teple sú tekutiny veľmi dôležité.

sono2
15. aug 2022

Nie. Klameš mu brucho.
A ty si znižuješ tvorbu.
Dieťaťu často ponúkaj. Tvorba sa zvýši.
Plus flaška/cumel vytvoria štrajk a skončíš s dojčim.

petamich
15. aug 2022

ja by som nedavala - pediatricka mi aj povedala, ze plne dojcene dieta caj/vodu nepotrebuje, treba casto prikladat a tvorba sa vo vacsine pripadov prisposobi, pi vela tekutin atd.

nijak mu to neublizi ten caj/voda to nie ale sama si znizujes tvorbu mlieka, lebo dopyt/ponuka

miadi
15. aug 2022

Nie nikdy som nedavala detom caj . Tym si znizujes tvorbu mlieka a nema v tom nic vyzivne. Materske mà od smedu aj od hladu. Treba len castejsie ponukat. Odkial vies ze sa ti tvori menej mlieka? Ved to vzdy necitis ci ho mas. Nesleduj prsia ci su naliate ani kvapkat mlieko nemusi z prs. Sleduj kolko mà mokrych plienok.

dzulli1980
15. aug 2022

Bábätko bude hladné a Ty budeš mať menej mlieka ... a čo sa týka feniklového čaju, s tým opatrne, u mnohých detí má opačný účinok, brušku skôr ublíži, nepomôže.

whatever1
15. aug 2022

Ak mas pocit ze mas malo mlieka, zajdi si ho rano odvazit k pediatrovi ci pribera, pripadne ho odvazit pred a hned po nadojceni s tou istou plienkou. Ak malo cika, tak urcite by som radsej prikrmila umelym mliekom ako cajom.

patka06
15. aug 2022

@whatever1 UM je potravina - nasýti, ale nedopĺňa dostatočné potrebné tekutiny.

petraj122456
15. aug 2022

Do pol roka len mlieko

zuzanka.zuzu
15. aug 2022

do cca 6týždňov som dávala len mliečko, potom aj rascový čajík na bruško (fenikel nie) ale rozhodne nie 60ml 🙈 jasne, že vypije keď je hladný, ale radšej by mal jesť mliečko a nie piť čaj

ankare
15. aug 2022

Dojci čo najčastejšie. Držím palce!

abbey1
15. aug 2022

Je úplne zbytočné dávať mu čaj, keď doučíš. To dieťatko z toho nemá vôbec nič. Doporučuje sa max pár lyžičiek prevarenej vody pri vysokej teplote ovzdušia.

andreatytler
16. aug 2022

Urcite nie. Praveze mu to moze aj uskodit. Jednak ho oberas o jedlo (radsej mu daj umele mlieko ak mas malo svojho) a tak male deti nemaju traviacu sustavu usposobenu na to aby vedeli travit vodu.

andreatytler
16. aug 2022

@patka06 Toto je blud.
Mlieko je potravina, lebo je to tak kategorizovane, lebo pre to babo to je potravina. Ale ked sa pozries na zlozenie tak je tam (ja neviem presne ale odhadujem) 90% vody. Neexistuje aby malo dieta malo tekutin, ak sa mu dava umele mlieko, lebo tam su kvanta a kvanta vody.
Dospely clovek umrie tusim do 3 dni bez vody, ale ak by pil aj 1 cely mesiac iba mlieko a ani kvapku vody, bol by po tom mesiaci uplne fit a zdravy, lebo mlieko ma tak vela vody ze to staci.

ls56
16. aug 2022

Urcite nedavaj..je hladný a su to prazdne kalorie ten čaj…on ma mať mliečko (materske,umelé)..takto mu klameš bruško

luliu
16. aug 2022

60 ml čaju pre novorodenca je strašne veľa, on je hladný, nie smädny. Určite mu nedávaj čaj, len mlieko

kacena1991
16. aug 2022

Ak si myslis ze mas malo mlieka skus si odsavat a tak davat malemu... Mne sa nepodarilo dojcit normalne tak som si odsavala a tak davala malej a mlieka sa mi zacalo tvorit tolko ze by som odchovala 3 deti.. Tym padom som jej ine tekutiny nedavala len moje mlieko a caj alebo dojcensku vodu som jej zacala davat az ked mala nejakych 4-5 mesiacov lebo som o moje prisla zo stresov a presli sme na UM.

sono2
16. aug 2022

A hlavne nekrmiť čo 3 hodiny, lebo ved sa zo mňa stane cumel

janka_266
16. aug 2022

Jedine rascovy/feniklový, ale po lyžičkách! A nie 60 ml 🤦‍♀️Takto mlieko nikdy nebude.

sojorez
16. aug 2022

@autorka Skor ako si zacnes komplikovat moznost kojenia, vyhladaj v okoli dobru laktacnu poradkynu. Kojene dieta ziadne caje, vody nepotrebuje. Kojit treba na poziadanie, ziadne 3 hodinove intervaly. V priebehu jedneho kojenia vystriedat obe prsniky. Prikladat i v noci (prave v noci je najvyssia hodnota prolaktinu, ktory vplyvana tvorbu mlieka). Prsnik nefunguje ako chladnicka, ze ked nezoberiem, viac v nej ostane. Prave naopak, castejsie a kvalitnejsie vyprazdnenie prsnika podporuje tvorbu mlieka.

anavixy
16. aug 2022

Keď tak tak dojcensku vodu by som dala, ale TROŠKU! Obličky tekutiny musia odfiltrovať, je to veľká záťaž… a ešte si ujasni či chceš dojčiť alebo nie. Pri novorodencovi naozaj nie je vhodny cas nahradzat dojcenie vodou. Ak chces dojcit tak dojci na poziadanie, tak ako chce dieta, nie ako sa chce tebe. Ako ti aj baby pisu, tvorba mlieka sa zvysi najucinnejsie len tym, ze bude velky odber, cim castejsie bude sat, tym viac mlieka budes mat. Viac vody/caju (pozor na reakciu babatka, nie kazde caj znasa) by si mala pit ty, sj 3l denne. Tvorba mlieka sa v prvych tyzdnoch ustali, prsia uz nie su tvrde a naliate, ale neznamena to, ze ho nie je dost. Takze ziadny caj, ale vela prikladat, kazdu hodinu uplne kludne, kedy inokedy ked nie teraz 🙏

mareri
23. sep 2022

od narodenia som dávala rozpustny feniklovy čaj od sunaru