Môže matka počas kojenia jesť kyslé?

martina374
29. aug 2014

Ahojte, pocula som, ze pocas kojenia by zena nemala jest uhorky, teda nic kyslé. Je to pravda? ak ano, preco? A co este patri k takym potravinam, ktore by som pocas dojcenia nemala jest. Dakujem

d_anica
29. aug 2014

@martina374 To je nezmysel, môžeš jesť všetko. Ja som od cca synových 2 mesiacoch frčala na kyslej kapuste 🙂

donna11
29. aug 2014

@martina374 urcite treba postupne zavádzať potraviny,hlavne tie co nafukuju,su ťažko stráviteľné a aj kysele.niektoré babatka nemajú s tym žiaden problém,niektoré doslova trpia,ked matka zje niečo nevhodné.kto nezažil,nevie,aké problémy to dietatku sposobuje.takže treba skúšať a všímať si dietatko ako reaguje.ja som ani koláče s kypriacim práškom nemohla.

niki101988
29. aug 2014

@martina374 Ahoj u nás v nemocnici doporučujeme jesť všetko čo jedli počas tehotenstva. Je to veľmi individuálne veľa žien povie, že pri prvom nemohli toto a tamto a teraz pohoda

dollynkaa
29. aug 2014

@martina374 urcite to nie je pravda.ja jem od 1mesiaca kojenia vsetko ci kvasaky kyslu kapustu atd a malej nic neni

katarinamarkova
29. aug 2014

@martina374 treba jest vsetko na co mas chut s mierou 🙂

neodporuca sa kysle...ani veci co naduvaju-kapusta, strukoviny,cerstve pecivo.....pozor na alergeny:jahody, pomarance, citrony, kravske mlieko,rajciny....samozrjeme: pikantne, korenene, slane.....pozor scasti naduva aj cerstve ovocie a zelenina....len kavu nie....a cierny caj tiez pre istotu....sirupovu vodu? ved tam je kyselina citronova-kysle....pozor na morske ryby - mozu obsahovat tazke kovy....a tie sladkovodne - rozne pesticidy z nasho polnohospodarstva.....hydina???-ktovie ake divoke antibiotika v nej....ako vo vsetkom mase z obchodu....domace vajcia?-salmoneloza.....domace masko?svalovec, pasomnica,toxoplazmoza............

netreba to prehanat 🙂

zutomad
29. aug 2014

ja som jedla aj pri prvom aj pri druhom vsetko a nikdy ziaden problem( teda okrem suroveho masa-biftek a plesnove syry,ale nie kvoli tomu,ze aby maleho nebolelo brusko,ale ja som nechcela riskovat nejaky ,,crevny,, problem) ... ja si myslim,ze je to prehnane,male babetka placu,lebo sa nevedia inak vyjadrit a mamicky si to hned pripisu tomu,ze toto som jedla,toto uz to nemozem, potom skonci na suchych rozkoch,nema ziadnu energiu,je z toho deprimovana, to sa prenasa na babo a je to ako zacarovany kruh ja stale hovorim,vsetko s rozumom!!!

milota164
29. aug 2014

mozes jest vsetko pokial nebude mat babo problemy tak to neries ak by boli tak potom postupne zistuj z coho.

monicm
30. aug 2014

@martina374 ja som sa držala zásady (a vlastne aj teraz pri treťom sa držím),že prvý mesiac si dávam fakt pozor na to,čo zjem,ale potom postupne skúšam a sledujem,ako drobec reaguje.jasné,že nezjem na posedenie kilo kyslej kapusty, či pomarančov,ale po troche.ak by na niečo reagoval,tak to vylúčim minimálne na 1-2 mesiace a potom skúsim znovu.niektoré deti plaču aj ked mamka zje čerstvý rožok a niektorým nerobí nič kombinácia kapustnice a šalátu.takže treba si to len odskúšať systémom pokus-omyl 😉