Môže dojčené bábo opuchnúť, ak mám menzes?

cibina
7. jan 2011

ahojte, chcela by som sa spytat, ci mate skusenosti s tym, ze by priblizne polrocne dojcene babo mohlo opuchnut cca na 3 dni, ked ma matka dostat menzes. Mojej malinkej sa to uz stalo posledne 2 razy, akurat ked som mala dostat menzes. Viditelne (aj ked nie nejako strasne) jej opuchli nozicky, rucky aj ocka. Prvy raz sme utekali k pediatrovi, robili jej odbery, rontgen hrudnika, sono bruska, aj EKG a sono srdiecka, aj bilanciu tekutin (ze ci jej telo prilis “nezbiera vodu”), vsetko bolo v norme a opuchy sa za niekolko dni stratili. Nevedeli to vysvetlit. Teraz sa to zase zopakovalo, ale neviem, ci to nie je prilis pritiahnute za vlasy davat do suvisu menzes a opuchnute babo..Dakujem.

miskap
9. jan 2011

To počujem prvýkrát. Je pravda, že žena pred menzesom môže zadržiavať tekutiny a opuchúť. Ale dieťa? Skôr by som to dala do súvisu s reakciou na nejakú potravinu v tvojej strave. Môže sa stať, že dieťa počas menzesu odmieta dojčenie, alebo mu až tak nechutí. Treba to len odsledovať a pokiaľ je maličká v poriadku, netreba sa s tým trápiť.

cibina
autor
13. jan 2011

Dakujem🙂kedze tu vela odpovedi neodznelo, mozno to nebude suvis s menzesom🙂