Svojho syna dojčím, začala som prikrmovať od 5,5 mesiaca, v pohode spapá celú jednu porciu, ovocia či zeleniny, skúšala dom zaviesť druhý príkrm, najprv odmietal (nech som mu dala čkokolvek) a aj ked zjedol, potom bol nervozny, aj v noci zle spinkal. Môže to byť z toho, alebo žeby zubky?Môže sa prejesť materského mlieka (kojím ho stále každé tri hodiny, ináč ma nahána, oblizuje tričko a otvára ústa 😉
nie z kojenia sa prejest nemoze. skus hladat pricinu inde. ale ked ma len obed prikrm a vecer zle spava tym to asi nebude.
V prvom rade - materského mlieka sa prejesť nemôže 😉 dokonca si myslím, že mu kľudne môžeš dať aj viac, ak si pýta,ja som moju malú dojčila aj stále dojčím na požiadanie, nesledujem žiaden čas (keď bola maličká, jedla aj každú hodinu, hodinu a pol...), takže ak vidíš, že si žiada mliečko, daj mu (navyše mlieko neplní funkciu jedla, ale aj pocit bezpečia a blízkosť matky, bábätko ukľudní, uspí, atď) 🙂 Čo sa týka príkrmov, skúšaj pomaly, ak si nežiada teraz, skús o pár dní, do ničoho nemusíš nútiť, veď do 1 roka dieťaťa má tvoriť až do 70% stravy mlieko a až potom príkrmy, niet sa teda kam ponáhľať 😝
ja by som ho určite neprikrmovala ešte ked je plne dojčený 😵