Ahojte, mame doma 4 mesacneho synceka a posledny tyzden nam papa tak od 10 do 12 min a ma dost , odtahuje sa a viac nechce. Môze byt tak rychlo dostatocne najedeny ? Je plne kojeny a papa cez den tak kazde cca 2 a pol hod. V noci mi spinka od tej cca 22.00 do 2.00 potom sa naje pekne aj 20 min. a spinka dalej do tej cca 5.00 - 6.00 a potom papa este raz a pospi taku hodinku. Dakujem pekne za rady a pomoc.
@lalai nieje dobre sa riadiť žiadnymi intervalmi či už frekvenciou alebo dlžkou dojčenia. Dôležiote je či dieťatko na prsnjíku intenzívne pije. Pokial ma dlhe pauzy v bradičke a pioje intenzívne kludne môže byť napapane za 10 minut. Niektore detičky, ktore len na prsniku dudluju a nevedia mliečko efektívne sať z prwsníka môžu byť na prsníku aj hodinu a stale su hladné. Preto pokial dieťatko pekne pije teda ma tei pauzy v bradičke alebo počuješ preglganie, pokial je spokojne a dostatočne priberá tak nemaš čo riešiť 🙂
jasné.ak krásne priberá,tak mu to stačí.Ja som mala pri oboch deťoch taký ,tok, mlieka,že sa len pricucli a ani neťahali,len pregĺgali.Nikdy nejedli viac ako 5-10minút.Všetko to závisí od toho aké má žena mlieko a od schopnosti dieťatka sať.
@ela2710
@vejula
@katren
@vejula
@kaara1980 dakujem, vsetkym 🙂 maly sa prisava dobre, aj mu mlieko tecie ako o zivot az nestiha hltat by som povedala, a ked prestane rychlo tiect pyta si druhy prsnik aby zase nemusel tahat :D len som bola zvyknuta na to ze papa dlhsie lebo ked sa narodil papal cca 30 min, potom sa to skratilo na 20 min a teraz 10- 15 min. tak som rada ze je to v pohode 🙂 pribera pekne a nie je ani nervozny tak asi mu to ozaj staci 🙂
jééj, závidím 🙂 Môj keď chytí, tak nie a nie pustiť 😀
moj ma uz cez pol roka a je najedeny do 5 minut 🙂 Na zaciatku to bolo dlhsie aj pol hodky chcel byt na cicke...Teraz je sikovny a vytiahne si to raz-dva 😅
@lalai ahoj, cim je babo vacsie tym viac mliecka si vie potiahnut na jeden glg, nasa mala sa na zaciatku kojila aj hodinu, teraz ma 9,5 mes a nie je na prsu ani 5 min tak 2-3 minutky a to jej nedavam skoro ziadne ine tekutiny...sokonca som citala ze pocas 5 minutoveho intenzivneho sania dokaze babo vytahat 90% mliecka takze ak sa odtiahne tak si tvoj drobcek urcite potiahol tolko kolko potreboval 🙂 ...v noci je dieta kludnejsie preto sa moze zdat ze taha dlhsie 🙂 uspesne dojcenie aj nafalej zelam 🙂
Je to uplne normalne, ak dostatocne pije pocas tych 10min tak je najedeny. Aj mas maly tak papa, dokonca aj kratsie
V pohode staci, ak dobre pije, u mojej to bolo od zaciatku dost pocut, kedy pije a kedy si len cucka a v pohode jej stacilo 5 minut (ale za to aj kazdych 45 minut :D).
moze. kazde babo ma svoje tempo a zavisi aj akym silnym prudom tecie mlieko. ten moj je najedeny za 5min niekedy za 8, niekedy pije/dudluje aj dlhsie vacsinou ked zaspi pri dojceni.
@lalai ahoj ak ti potom neplace tak ma dost 🙂
mojmu to vzdy trvalo 5-10 minut a vzdy bol taky macko, takze sa normalne najedol...
@lalai moja mala nikdy nejedla dlhsie nez 10-15 minut, a casto aj kratsie, ked zacne tahat, tak sa jej mliecko spusti samo ,,vo velkom" 😀 ked sa odtiahne dam ju odgrgnut a znovu si trosku pocopka, neries ako dlho papa, pokial pekne pribera, tak je vsetko ok 😉