Môže byť 15 dňové bábätko stále tak hladné?

anet13
7. júl 2012

dobry vecer..chcela by so sa spytat-- mam 15dnovu dcerku,kojim!!moze byt mozne aby bola stale hladnucka??kaka a spinka dobre,ale ked nespinka tak by papala aj tri hodiny.ak sa do sytosti nenapapa dovtedy nezaspinka...ma stym niekto skusenost prosim...dakujem...prijemny vecer vsetkym

adri2211
7. júl 2012

aj moja papala strasne casto a dlho, mala som pocitm,ze cely sa den sa iba kojime. ale v tychto horucavach moze mat aj smad.

sofinka13
7. júl 2012

treba skontrolovať prisatie a to či skutočne pije, či si len nedudlá cicík.

zuzikak
7. júl 2012

Ja by som ti navrhla za kazdym nakojenim (tak po nejakych 30 minutach) malinku odvazit. Aspon budes vediet kolko si realne potiahla a vies, ci je este hladna alebo ta pouziva len ako dudlik 🙂 Mne to maly robit tiez zo zaciatku. Ale je pravda, ze teplo robi svoje...

stanka02
7. júl 2012

Moj drobec v tom veku chcel stale cicik, mavala som povit, ze kojim celucky den, no casom to ustupilo. Moze to byt aj, ze je smednucka, alebo iba chce toju pritomnost. Koj kolko malicka chce, ona vie najlepsie kolko potrebuje.

zuzikkaa
8. júl 2012

@anet13 take malinke babo este nema pri sani taky "tah",,cize ona si pomalicky cuca svojou silou a to znamena ze jej to trva dlhsie kym sa nasyti 😉 postupne zacne tahat silnejsie a cas krmenia sa skrati...mne tak maly zo zaciatku pil 15-20minut z kazdeho prsnika a po cca 2 mesiacoch to mame na kazdy prsnik 5minut 😅 😅 😅

atuska
8. júl 2012

My sme boli na prsniku veeelmi casto. 40 minut som ju kojila, dala som ju lahnut a o chvilu plac. A stale dookola. . . Ja uz som bola zufala, myslela som, ze mam malo mliecka a skusala som vsetko mozne na podporu jeho tvorby. Skusila som jej dat aj umele mliecko, ale to nejak nechcela. Po tych 6 - 8mych tyzdnoch sa to nejak ustalilo a teraz uz papame mozno 5 - 8 minut a mame na 3 hodinky pokoj 🙂. S odstupom casu si myslim, ze to vobec nebolo o hlade, ale ze chcela byt pri mne.. Mala ma namiesto cumlika. Cez den ani poriadne nespala, len co podriemala na prsniku pri "papani". Pokial normalne kakate, cikate, priberate, tak to bude asi nieco podobne... Drzte sa 🙂

euka210
9. júl 2012

nas bol hladny po hodine, niekedy aj po pol...teraz ked su tie horucavy moze byt len smedna. Kojenim sa stabilizuju aj zivotne funkcie baba...mozno to potrebuje pri tom teple, aby jej bolo lepsie.

jajatko
11. júl 2012

ahoj moja malá papá tiež dosť často a dnes okolo pol jednej sme začal a skončili sme nejak o druhej a potom malá spala do šiestej a potom zase. niekedy iba pocucká a inokedy stále pýta že ma totálne vyšťaví. ani ja som nevedela čo a ako lebo v nemocnici my tvrdili že mám kojiť každé tri hodiny povinne a laktačná mi povedala že dieťatko si vypýta a netreba ho ani budiť a treba mu dať vždy keď chce a koľko chce. mne sa zapálili oba prsníky tak to máme teraz pestré a máme dosť narušený režim a možno aj preto nám kojenie trvá dlhšie ale ono sa to časom upraví.. 😉

beton
17. júl 2012

15 dnove dieta este okrem spania a cicania nevie nic ine robit. toto spravanie je uplne normalne, take male deticky sa dojcia dlho a casto. niektore nie, ale vacsina cerstvych mamiciek ma pocit, ze nic ien nerobi, len dojci. hlavne si treba uvedomit, ze ona neplace alebo je nepokojna len kvoli hladu. dojcenim sa upokoji, vyriesi si pocit strachu, neistoty, tepla, zimy, bolesti, smadu, hladu, cohokolvek. dojcenie je prva pomoc na vsetko, co dietatu je, aj ked to nevieme odhadnut. http://dojcenie.wordpress.com/category/mamicka-...
podla tohto linku si odsleduj, kedy mala naozaj pije. zvysny cas si len uziva pocit blizkosti s tebou alebo si riesi nejaky iny problem. aby dojcenie nebolo pre teba take nekonecne, treba si z toho spravit prijemny cas, na ktory sa tesis. ja som zvykla citat a najlepsie nieco zaujimave, aby si cas dojcenia natahovala aj ty :o))
mozno zistis, ze nemusi byt prisata, aby bola spokojna a staci, ak ju budes nosit. v satke, babyvaku alebo ergonomickom nosici. zistite, co je vam pohodlne a vyriesis tym nekonecne vysedavanie s prisatym dietatom. da sa v nich aj dojcit za pochodu, ak uz budes profik-nosic. porobis, co potrebujes a dieta je blizko teba. toto presne potrebuje. preto chce byt stale bud na tebe alebo prisate. je to tak v poriadku a tak to ma byt. doteraz s tebou bolo uzko spojene, chce byt aj nadalej. ma overene, ze je jej tak dobre.

zuzkalewis
11. sep 2014

Ahojte.My stym tiez mame problem.Malá spi malo ,no niekedy pol hodinu,ale aj 3hodiny.Vela papá a dlho.Niekedy papá pol hodinu,zavrie očká a za pár minut plače a cmula prsteky,hadže sa a plače ,kym nedostane prsnik.Niekedy sa citim že ma ulne vystavi a že tolko pije,že za par minut nebudem jej vediet dat mlieko,že nebudem mať.Predsa jej dám,niečo aj saje,ale za par minut zase to iste.Plač a hlada prsnik.A ostatní doma,by do nej tlačily Sunar,a mne sa to nepači,kedže mám mlieko.ževraj treba vyskusat Sunar,uvidime ci za stoho naje a bude syta,bo že určite nemam dosť dobre mlieko.
Mám aj taky problem,neviem čo s tym mam robiť,ked zaspinká,začne pohybovať s ručkami okolo hlavičky,skrabe sa,a zobudí sa.Mam kupiť inu zavinovačku?!z tej čo má vytiahne rúčky a je nepokojná.Vie mi niekto poradiť?!Velmi pekne ďakujem za komentare

evinarat
13. sep 2014

Ahojte, to "samobudenie" ručičkami prejde - zatiaľ si môžete zohnať inú perinku, mne sa deti vytiahli z každej - tak som to vzdala 🙂
K tomu kojeniu - dcérka mi to tiež robila a bála som, že pre ňu nebudem mať mliečko, keď sa mi zase zobudí. Ona si len cuckala a nič nepila - zaspala a zase hladná. Skúste sa odsať cca 100ml( neveim koľko vám má týždňov) a dajte jej z fľašky - nám to pomohlo , dcérka sa napapala a spinkala aj 4 hodiny .Potom, keď sa zobudila papala aj z prsníka a zase spinkala viac hodím.