Ahojte potrebujem poradiť. Mám doma 5 dňové bábätko.. prvé dva tri dni som ho nekojila len prikladala keďže som nemala mlieko davala som mu UM. Všetko bolo v poriadku. Teraz mam nejaké mlieko tak bud ho prikladám alebo odsajem dám mu to vypiť a po chvíli mu dám UM ak nestačí. Len mám pocit tieto dva dni ako keby ho bolelo bruško. Tlačí a začne plakať. Kaká dva tri krát za deň v tom problém nieje a aj prdká.
Moja otázka je taká že či mu náhodou nevadí nejaká potravina čo zjem ja, že by ho bolelo bruško s toho.
Novorodencovi ešte všetko dozrieva-aj tráviaci systém,čiže aj napriek tomu ,že kaká a prdka môže mať bolesti,či už z jedla, ktoré zjes ty ,alebo to trávenie dozrieva,treba si odsledovať,čo zjes a čo mu robí problém,niekedy aj Vigantol ak uziva je zle tolerovaný...
Inak ale to brusko ho moze boliet aj z UM,aj ked nieco zjes ale aj ked nezjes… treba brusko masirovat,suche teplo na brusko,probiotika nasadit,babycalm kvapky..treba robit vsetko aby sa babatku ulavilo
urcite môže, ja som si na stravu dávala veľký pozor, hlavne keď bola dcérka taka malička.. teraz bude mat 3 mesiace a začínam jesť vserko okrem veci ktoré naduvaju…
a ako hovoria baby.. kvapky napr sab simplex, espumisan a probiotiká 😊
Samozrejme, ze musíš dávať pozor co zjes🙈 na takú kapustu zabudni hned. Ja som sa nezbadala a dala si 2 (slovom dve) maliny a mala sa mi hneď po kojeni potom vysypala.
Skus nemiesat umele a materske mlieko.Ak uz mas mlieko pomaly nahradzaj umele svojim.
Vela babetiek nereaguje na ziadne jedlo a ak reaguju, vecsinou zistis na co. Nejake nepohodlie a bolest bruska je casta pri tak malych babatkach, ich zazivaci system potrebuje dozriet. Skus s nim pravidelne cvicit, uvidis ci to pomaha.
jasne, do 3 mesiacov to bol boj s bruskom co je normalne, kym sa dovyvija traviaci system, mne fungovalo cvicenie nozickami, krem pupik, polozit si ju na mna na brusko a potlapkavat brusko, espumisan, alebo babycalm ale prvy mesiac je hrozny.. teda nasa mala iba raz denne bolesti bruska zvacsa ale ked zacali tak velky boj - srdcervuci plac.. inak ja nemozem cokoladu ani kakao, iba bielu "cokoladu" inak sa mi vyhadze, ale brusko ju bolelo klasicky na nete pisu zoznam, plus moja aj spenat netoleruje ked zjem..
samozrejem, ze mu moze vadit nejaka potravina, skus pozriet..https://www.gsklub.sk/magazin/myslite-na-svoje-...