Môže 17 dňový synček toľko spapať?

katarinkapetko
15. aug 2021

Dobrý deň dnes ma malý 17 dní a je to veľký hladoš. Je v poriadku ked spapá 190ml mliečka? Papá cez deň cca každé 4 hodiny naposledy večer okolo 20;00 po okúpaní potom ho nebudíme necháme ho spať sám sa zobudí cca okolo 01:30 dáme mu napapať, znovu ho necháme spinkať a sám sa zobudí okolo 9:40 a potom počas dňa každe 4 hodiny až do večera. Každé papanie spapa 190ml či moje mlieko či bebu, pokiaľ sa mu dá menej je nespokojný nechce spinkať je hladný. Je to okay? Môže toľko papať? Nieje to veľa? Ďakujem krásne 😇

zuvelyn
15. aug 2021

riadim sa podla mojho dietata, ten jedol v tom veku cca 60ml kazdze 3 hodiny cca. Teraz ma 15 mesiacov a pred spanim vypije 150-180ml a to ho povazujem za hladosa.
Skus sa poradit s pediatrom, podla mna to je vela na tak maly zaludok, ale nie som odbornik.

karhu
15. aug 2021

este v porodnici moj vypil 20ml, spolubyvajucej vypil cez 150ml..porad sa s lekarom, no je mozne, ze mas len jedaka🙂

nika82
15. aug 2021

zavolaj dr a popytaj sa , ale na take mrne by som povedala ze vela negrca ti potom

pribinak
15. aug 2021

Fuu to je naozaj dosť. Skúsila by som dávať napr každé 2 hod a menej

pininka1
15. aug 2021

Moj nemal este ani tyzden a urobili sme mu 60ml kedze moje mliecko mu nestacilo, vycucol to raz dva, tak sme mu robili este 30 a zasa to scucol, nakoniec naraz vypil 120ml. Priberal uplne normalne, nikdy nebol tucny. Mladsi syn ale napr tyzdnovy vypil len 10ml. Kazde dieta je ine.

asia83
15. aug 2021
euka210
15. aug 2021

@katarinkapetko no moj prvy bol sice dojceny, ale prve 3 mes priberal po kile...narodil sa ako 4,5kg a na 3 mes. mal 7,5kg! Pol rocny 9kg, co mal moj treti na 1rok. Kazdy inak.

katarinkapetko
autor
15. aug 2021

@zuvelyn pediatrička povedala ,že mu dať koľko bude chieť už od 10 dňa života

katarinkapetko
autor
15. aug 2021

@nika82 negrcá práveže a keď dostane menej tak preplače aj cele 3-4 hodinky kým dostane znovu papať

katarinkapetko
autor
15. aug 2021

@pribinak lenže on niekedy aj zaspáva hodinu a to ho mám za hodinku keď zaspí znovu budiť jesť a zasa ho uspávať veď zo potom bude mať úplne prerušivaný spánok

katarinkapetko
autor
15. aug 2021

@katarinkapetko dieťa by sa nemalo tak často budiť veď keď predsa spinká tak mu nič nechýba keby bol hladný sa zobudí

lienka9
15. aug 2021

@katarinkapetko davaj kolko si pyta,aj takns tym nic nespravis.ak bude hladny tak bude plakat a aj tak nakoniec das.. v noci spava dobre,rezim 1xza 4 hodiny je fajn podla mna..

bebotka
15. aug 2021

@katarinkapetko no podľa mňa je to veľa na taký žalúdoček, mam tri deti a viem, že každé jedno jedlo inak takže netreba to porovnávať, ale hlavne mi je divné, že sa ti nezobudí od tej 1:30 do 9:40 to je ako stašne dlhá doba aby také dieťa nepýtalo jesť, stalo sa aj mne, že vydržalo aj 5 hodín, ale toto je podla mňa brutal

katarinkapetko
autor
15. aug 2021

@bebotka spáva tak bežne to nie ,že sa raz stalo je taký spáč a chutí mu jesť. Dobre dieťatko

andrea78
15. aug 2021

@katarinkapetko mne takto jedaval syn, kazde 4 h, prespal celu noc s jednym krmenim presne ako Tvoj. Nebudila som ho, neprerusovala spanok, nechala kym sa nezobudil sam. Zdalo sa mi to naraz vela, ak som mu dala menej plakal, pytal. Riadila som sa nim a jeho potrebou, prospieval, priberal rovnomerne tabulkovo, hmotnost ku pol roku a roku ucebnicovo znasoboval. Ja byt Tebou, necham to tak ako to je, problemy nie su, spi ukazkovo, neplace bezdovodne, stolica a cikanie bude asi tiez ok, naco spekulovat a kazit mu biorytmus, aky nasadil v podstate sam. Pre pokoj duse spomen pediatrovi na poradni, ak prospieva tak to bude v poriadku.

essenceee
19. aug 2021

treba sa riadit podla dietata a nie podla tabuliek, alebo podla toho, kto čo povie. Ked je dieta hlavne, ver mi, že budete mat doma vela plaču a revu.