Môj 9-mesačný synček nechce mlieko z prsníka

michaleja33
4. dec 2022

Dobry den, chcem sa opytat, je to v poriadku, ked uz za par dni syncek bude mat 9mes.a odmieta prsnik, je pravda, uz viac papa stravu a obcas mieko z flasky, tak 3x za 24 hod., je to v poriadku, alebo co mam robit? A este otazka, co robit s mlieckom v prsnikoch, odsavat, ale nechat tak? Strati sa same? Dakujem

cajnik
4. dec 2022

@michaleja33 ak chces dalej dojcit zvys si tvorbu mlieka, kup si napr. senovku grecku a benedikt lekarsky pripadne trijoherb. Na mamila.sk su dobre rady o dojceni. V tomto veku to bude strajk, ktory sa da prekonat, treba malemu ponukat prsnik, ked este nie ju uplne prebraty zo spanku alebo pri zaspavani… ale to zavisi od toho ci chces este dojcit (pre dieta by bolo dobre, aby sa dojcilo dlhsie). Ak chces dojcit nedavaj mu flasu, ta kazi dojcenie, dieta si zvykne, ze mu ide mlieko rychlejsie a prsnik zacne odmietat. A mlieko z prs postupne same zmizne, ale moze sa stat, ze sa ti prsia zacnu zapalovat, vtedy treba odsavat.

janettdamian
4. dec 2022

@michaleja33 občas mlieko z fľašky t.j.3x za 24 hodín má fľašku?Neviem či správne rozumiem. Ak má takto často fľašku, tak si na ňu proste zvykol a nechce sa mu pracnejšie ťahať mliečko z prsníka. V prípade ak ho chceš odstaviť úplne od svojho mlieka, tak postup závisí od toho, koľko toho mlieka máš.

mareri
14. dec 2022

tak ho nenut a davaj mu mliečko z fľašky

heln
14. dec 2022

@michaleja33 ked nechce, tak nenut, aspon sa ti sam odstavi a nebudes musiet neskor bojovat s odstavenim.
ak uz nechces dojcit, ani odsavat do flase, tak neodsavaj, az vtedy, ked budes mat pocit tlaku, ze mas plne prsniky, odsaj len tolko, aby ten tlak presiel a za par dni sa mlieko strati.

michaleja33
autor
10. jan 2023

@heln dakujem zienky za vase reakcie.Uz som to nechala tak, je to uz v Bozich rukach.