Mlieko po cisárskom reze

janka3179
3. jan 2025

Ahojte za ako dlho ste dostali po cisárskom reze mlieko ?

dasim
3. jan 2025

@janka3179 až cca 5.den po cisárskom, prakticky celú dobu v pôrodnici bol synček dokrmovaný, odo mňa si vytiahol až nejaký 3.-4.deň, ale úplné minimum, pri odchode som mala kúpiť umelé mlieko, čo som aj urobila, ale nedávala som mu, akonáhle sme prišli domov, už to bolo lepšie, dávala som ho na prsník kedy si zažiadal - na začiatku takmer každú chvíľu a síce som stále mala pochybnosti či je ho dosť, evidentne bolo, lebo krásne priberal. Čím viac som ho prikladala, tým viac mlieka sa tvorilo. Ale až teraz - 7 týždňov po pôrode mám mlieka toľko, že po kojení ho musím ešte odsať, lebo je ho až veľa. Pri prvej dcére som to mala rovnako - a teda, že mlieko sa spustilo až po odchode z pôrodnice cca 5.deň.

adrianka7d
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka3179
autor
3. jan 2025

@dasim a nerobí si dudlik s ciciek ja ju tiež dávam keď si pyta tak neviem či to je dobre

luciaruz
3. jan 2025

Piaty deň a aj to islo biedne malo, do mesiaca zmizlo uplne

dasim
3. jan 2025

@janka3179 možno aj robil, ale brala som to tak, že to potrebuje, byť blízko a upokojiť sa. Každopádne to zabralo na to, že sa mlieko poriadne spustilo.

ina2405
3. jan 2025

@janka3179 dieťatko keď je malé je prisaté častejšie a dlhšie, nerobí si dudlík, ale snaží sa odpiť si dosť mliečka. Len častým prikladaním a efektívnym saním bábätka sa môže dojčením tvoriť dostatok mlieka. To sú strašné fámy, o tom, že dlhé prisatie je škodlivé. Ak je dieťa prisaté správne, bradavky sa nepoškodia. Bábätko prirodzene vyhľadáva maminu blízkosť, nie je na tom nič nenormálne.

janka3179
autor
3. jan 2025

@ina2405 tak mi vraveli v nemocnicy preto sa pýtam , jasne nemám ešte mlieko takže ju dokrmuju

ina2405
3. jan 2025

@janka3179 kojím štvrté bábätko, z mojich skúseností je dôležité správne prisatie, ja som menila prsníky v začiatkoch pri kŕmení po 20 minútach, aj viackrát za sebou..A kojila som na požiadanie, žiadne 3h intervaly. Kľudne aj po polhodine pri rastových špurtoch.

rivini
3. jan 2025

@janka3179 treti den. No tiez ako pisu predo mnou, prikladala som cely cas. Na zaciatku je uplne v pohode mat dieta na sebe aj 8-12 hodin. Tie blbosti z nemocky ani nepocuvaj. Ak sa prisalo, super. Inak, dieta, ktore nema znamky dehydratacie alebo horucku vobec v prvych troch dnoch netreba dokrmovat, staci mu kolostrum a potom trochu glukozy, ak sa mlieko zacina tvorit pomalsie