Ahoj mamicky ,som tu nova,dnes som sa registrovala,lebo uz si neviem dat rady..Mam 4tyzdnoveho chlapceka,od narodenia sa nevie prisat na prsnik,mliecko mu odstrekujem a davam z flase.Problemy zacali minuly tyzden,zacal sa jedovat uz aj pri piti z flasky,pije a z nicoho nic zacne plakat,vypije velmi malo,niekedy 50ml niekedy 70ml,malokedy celu 100ku,zadrieme pri piti,o 2-3 minuty sa preberie a chce zase papat,ale to mliecko uz je studene,lebo aj to malicko co vypije tak pije 20-30 minut,a materske mlieko by sa vraj nemalo dvakrat zohrievat,tak niekedy sa mi ho podari utisit,niekedy mu musim ist zohriat nove mlieko,pri ktorom zase po pol hodine zadrieme a potom sa preberie,ale nezaspi tak ze na hodinku ci dve,podla mna prave preto lebo je malo napapany.Takymto stylom vela mlieka vylievam (to ktore nedopije ked zadrieme) a tym padom mliecka mame malo.Zacalo sa mi tvorit az 4 dni po porode a od zaciatku je ho malo,tak ho v noci dokrmujem UM,ale takisto sa sprava aj ked pije take,tak to asi nebude tym ze by mu moje mlieko nechutilo,ked to robi aj pri UM.Mate niektora taku skusenost?Pomale papanie,malo spapaneho mlieka,zaspanie pri papani a nasledne prebratie a plac,nespokojnost?Cim to moze byt?Uz zacinam byt zufala.Vase nazory?Prosiiim.
@nadkaha ahoj, najlepsie je presne ako pise @carodejnica zavolat si na pomoc laktacnu poradkynu. ja mam 4 mesacneho synceka a problemy s prisatim a nekonecnym kojenim - pretoze pri tom stale zaspal a napriek tomu, ze som ho kojila non-stop, papal malo, pretoze si nevedel potiahnut a iba sa pri tom vzdy namordoval, unavil a zaspinkal. po par minutach bol hore, pretoze bol hladny a kolotoc pokracoval .... potom som si zavolala laktacnu poradkynu na pomoc - su to velmi mile a ochotne baby a ozaj ti velmi pomozu. ukazala mi ako spravne prikladat maleho, naucila som sa spravne kojit, sledovat kedy pije a kedy sa iba "hra" alebo dudka. na tvojom mieste by som prestala s kojenim pomocou flase, pretoze tak znizujes moznost, ze sa dietatko nauci dojcit z prsnika - predsa len z flase mu to ide lahucko a temer bez namahy, tak naco by tahal z prsnika. nebude sa ti tym padom ani tvorit dostatok mliecka, malickemu pojde pomaly a malo a bude sa hnevat. takze zaverom - najdi si tuto poradkynu v tvojom meste, alebo blizkom okoli a este dnes jej zavolaj. nemusis sa vobec bat, ani sa hanbit, ci mat zo seba zly pocit zlyhania - oni su to presne na to, aby nam pomahali. mne to vyslo - syncek ma vyse 8 kil a to je cisto kojeny 🙂
Bude to znieť ako klišé ale na tvojom mieste by som si našla laktacnu poradkyňu vo svojom okolí, kontakt nájdeš na www.Mamila.Sk.
Bábo máš ešte maličké, takže je šanca žeby si ho ešte mohla dojčiť z prsníka. Zároveň ti poradkyňa pomôže so zvýšenim tvorby mliečka. Ty potrebuješ hlavne teraz rýchlu odbornú pomoc nie babské rady.
Ja som mala pri synovi tiež problém že sa nechcel prisat a bol krmeny z fľaše, s pomocou laktacnej som ho začala dojčiť a bolo to super. 🙂