Mám mesačného syna. Zo začiatku kojenia išlo všetko pekne.Napapkal sa, niekedy si aj odgrgol, nebolo to ale vždy, ale nikdy nevyvrátil mliečko. V posledných troch dňoch mi po odgrgnutí vyvráti aspoň za lyžicu mlieka ☹ Neviem čo robiť. Pri kojení pekne papá, nekrúti sa ani nevypľúva bradavku. Pije priemerne tak 15 minút. Ďakujem za všetky rady. Som z toho zúfala ☹
ZZa lyzicu 🙂,moja by ta osablila. Ja tomu hovorim ze sa najedla nad rysku 🙂. Je to ok.uz je vacsi.vie sa viac najest.
Presne ako pise viki2912, je to normalne. Ak babatko vyvrati po jedeni male mnozstvo mliecka, nie je to ziadny problem. Ak by si pozorovala, ze vracia aj po dlhej dobe od jedenia (napr. po dvoch hodinach) alebo ze sa "puci", spliecha to v nom, tak to povedz detskej lekarke, mohlo by ist o reflux. Ale pri takom miernom grckani, ako popisujes, ide o beznu vec.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/06/25/potreb...
ak mas akekolvek pochybnosti, mozno by vedela pri osobnej navsteve este pomoct poradkyna.Je jedno ako dlho dieta je na prsniku, dolezite je, ci je dojcenie efetivne 😉
tiez si myslim ze je to vporiadku ked vyvracka len trosku moja mala sa vyvracka niekolko krat za den niekedy viac a niekedy len trosku ked si odgrgne aj po niekolkych hodinach.V tvojom pripade to,moze byt preto ze sa vela napije a nestihne mu vsetko zijst dole tak nieco vyvracka
je to v poriadku, vyrastie z toho
je to úplne v poriadku. Asi má slabší reflux, upraví sa to samo od seba. Mne dcérka veľmi vrackala, po každom dojčení, aj hodinu po kŕmení, a skutočne podľa mňa dosť veľké množstvo mliečka. a niekedz sa jej podarilo aj takú "šabličku" oblúkom hodiť, Bola so s ňou preto aj na ultrayvuku bruška, či nemá náhodou iný problém. Ale ide len o reflux. Podľa toho tvojho popisu u Vás bz som sa ani moc na sono nehrnula, ak ťa to trápi spomeŇ v poradni. Pri grckavom dieťatku je dôležité sledovať, či pekne rastie a priberá, ak áno, niet dôvod na obavz. Pmôcť mu môžeš režimovými opatreniami, po napapaní dôsledne odgrgnúť a chvíľku ponosiť v zvislej polohe, prípadne vzvýšiť postieľku cca o 30 st hlavičku vzššie. Dobré sú aj polohovateĽné lehátka. Ak bz vrackalo bábo méc, je možné yahustiť mliečko Nutritonom- karobová múčaka, prípadne dať sirupček Gastrotuss- avšak to bz som dávala až vtedz, keď vrackanie budefakt problém. Moja yačala veľmi vrackať asi v 2t, okolo mesiaca to bol des a hruya, každých 5 mion preyliekačka, dávala som Nutriton, Gastrotus, skúsila aj Nutrilon AR, polohovala... Nepomáhalo poriande nič, malá bola v kuse na prisníku, lebo bola hladná, kolotoč vrackanie, papanie dokola, Po šestonedelí sa to yačalo ylepšovať každým dňom. Údajne do pol roka prejde skoro všetkých 🙂
to je v poriadku...je mozne ze spapal viac ako potreboval,tak mu nieco vyslo vonku...
Aj my sme boli az prilis starosltivy...aj nas maly zvykol troska grckat...ale ked mal 3-4 mesiace sa to upravilo...a papal len tolko kolko potreboval...ked nechcel sam odtlacil flasku alebo prsnik.
Takze pokial nevracia prudom...a vela..tak je to O.K
no niektore by ti vraveli, že je to reflux...ale tomu never ja mam 10 ročneho syna a teraz 5 mesačnu dceru,taktiež ked sa napapali po kojeni niečo vyvracali a je to aj doteraz.....nedavaj nič jednoducho dieťa nevie kolko potrebuje a saje saje kým nezaspi alebo sa neunavi, takže prebytočne mliečko vyjde von...len sa neboj a hlavne neutekaj na gastro.... držte sa
To sa nemusíš vôbec trápiť ked ti vygrcka za lzicku.. To je normálne,prejedol sa 🙂
Čím babo je starší viac papka a niekedy nevie kedy je dost..
Môj má tri mesiace a tiez ked si grgne tak vyvrati trocha mliecka..
Klud a užívaj si syna 🙂
Príde puberta a budes si trhat vlasy či nerobi lupaciny 🙂
je to v poriadku ak to je iba za lyžičku 😉
ak nevracia nejak prudom,casto..tak je to regurtacia..je to normalne,ze pri odgrgnuti vyvrati trosku mliecka....ako vravim,ak nevracia prudom aj dve tri hodky po papani,tak je to v poriadku.my sme mali reflux a to si este vrackanie nevidela,kedykolvek,pri kazdom pohybe prudsom,prudom aj 10 cm od tela...takze tak 🙂