Mesačné dieťa sa chce stále iba dojčiť

tehotna85
3. júl 2019

Dobry den chcela by som poradit mam mesacne babatko..je plne dojcena.ptoblem je v tom ze vzfy ked je hore teda nespi chce byt len na prsniku nikde nevydrzi. Su dni ked spi pol hodinu denne. Cumel odmieta. Vecer zaspava len na prsniku od 6-7dmej do cca 22hej tak ze cica cica kym nezaspi ...zaspi pospi 2,3 minity a zas dokola..co by ste mi poradili?

simsalabim
3. júl 2019

@tehotna85 neviem, ci moja rada bude popularna. Ja som odmietala detom robit cumel. Hned, ako zadriemali, bradavku som vybrala. Ano, hned zacali rucat - tisila som, kym sa neskludnili. V priebehu tyzdna-dvoch bolo po probleme. Naucili sa, ze prsnik =jedlo. Myslim, ze aj vdaka tomu v 6.mesiacoch obe prespali noc. Ked sa prebrali, vedeli same zaspat. Mimochodom, starsia bola bezcumlikova, mladsia mala cumel dlhoooo.

juranka
3. júl 2019

@tehotna85 ja rovnako, kojila som cca 1 rok jednu aj druhu ale docitala som sa kedysi niekde, ze dietatko sa je najedene do 10-15 min. presne uz si to nepamatam ale ak cucka nadalej, treba vybrat bradavku z ust dietatka lebo ho uz nepouziva na krmenie ale dudlanie a dlsie cmulanie nici bradavku. tak som to tak aj praktizovala. deti mi boli najedene na 3 hodiny vzdy z toho 10-15 min kojenia 🙂

tehotna85
autor
3. júl 2019

Tak myslite ze vybrat a nechat vyplakat?? Leno si potrebujem aj urobit nieco v domacnosti...

simsalabim
3. júl 2019

@tehotna85 no vyplakanim by som to nenazvala. Nepapa, zaspava, vyberiem bradavku, zaroven dieta hojdam, tisim, hovorim sssssss, hladkam...

bobula46
3. júl 2019

@tehotna85 pokiaľ nie si zástanca žiadny cumel tak stále ponúkaj. Skúšala si len jednu značku alebo viacero? Môj syn mal asi šesť druhov cumlov až kým sme nenašli vhodný (Avent)
Môj syn nechcel na začiatku vôbec cumel no presne ako ty tiež som si potrebovala niečo urobiť, nemohla som ho mať nonstop na prsníku.
A teda mne zo začiatku dudloval aby sa uspal, potom som povedala že dosť, uspávať dve hodiny na prsníku len aby si potom po preložení pospal pár minút nemá žiaden zmysel. Takže pekne som mu dala papať (5-10minut) potom preložila do postieľky a čakala kým zaspí. Niekedy zaspal bez pomoci, niekedy som musela spievať, hmkať alebo mierne húpať no pre mňa to bola lepšia voľba. Takto mohol uspávať občas aj manžel synčeka, čo bola a aj je veľká pomoc. To isté v noci, vedel že keď je hladný dám, ale len tak pre to že on chce to vôbec. Narodil sa v júni v noci vydržal pekne aj 5hodin vkuse spať, niekedy za budil až nadranom a on decembra spí pekne, málokedy sa stane že neprespí noc.

evittam
4. júl 2019

@tehotna85 Súhlas s
@simsalabim
Urcite nerob zo seba dudel. Ale urcite sa ti ozvu matky,ktore to robia s radosťou ešte aj v 2-3rokoch dieťaťa a považujú to za normalne.

tehotna85
autor
7. júl 2019

Tak zatial uspel cumel....aspon na trochu..aj na stranke mamila som citala ze dat na poziadanie...no to by asi neslo..to by bola na mne 24 hod🤣

evittam
7. júl 2019

@tehotna85 Mamila je cista "kojosekta". Podla nich najlepšie cele dni chodiť naha, lezat-telo na telo s prsnikom neustale v ustach dieťaťa a podobne "vychytávky". No a o muza ci dalsie dieta sa asi postará dobra suseda.😀😉

zuz0110
7. júl 2019

Joj tieto kojosekty. Moj maly bol rovnaky (a aj teraz skoro v 9m by bol na mne najradsej stale). Ale ja som ako uz uplna krkavcia matka zaviedla vecer umele mlieko. Proste som nemala uz vecer cela vycicina dost na to, aby zaspal do nejakeho rozumneho casu. Keby som mu ho nedala, tak tiez ako ty uspavam niekolko hodin. Takto som dala oba prsniky a potom flasu UM. Odgrgol a spokojne zaspal. Mal este aj skryty reflux, takze ARkove a spinkal v pohode 5-6 hodin. Prestali sme az so zavedenim prikrmov, lebo uz som tym padom mala vecer mlieka dostatocne a uspavanie uz bolo problemove kvoli uplne niecomu inemu.