Ahojte, mam mesacnu dcerku ktora cez den sa budi na papanie kazde 4hodiny. Ale cez noc sa budi pravidelne po hodine. kamaratka mi poradila abi som ju kojila v noci pri slabom svetle ale ani to nepomaha. Uz som vycerpana ☹ . Do kedy sa vam deticky cez noc tak casto budily? Ako ju mam naucit spat dlhsie?
uz som to raz jednej babe radila a viem ze to zabralo. U nas tak isto. treba len trosku trpezlivosti. v noci nesvietit,neprebalovat,nerozpravat. v ziadnom pridae,nesmies vydat ani hlaska. len nakojis a polzis.... a cez den. nenechat spat 4 hodiny. treba budit. ak sa v noci budi kazdu hodinu,tak najlepsie je budit na silu cez den tiez kazdu hodinu,alebo dve. potom chvilocku zabavit a ulozit zase na hodinku spat. nam sa to podarilo otocit,velmy rychlo,tak snad budes mat aj ty stastie. 🙂
@p4 ahoj, dakujem za radu. Uvidim ci to zabere. 😀
U nás tiež zabralo maximálne ticho v noci, žiadne hranie a prihováranie sa. Proste nakojiť a dať do postielky. Bez slova. A zabralo to.
@zuzana123456:
Male babatka nemaju sajn o noci a dni. Bohuzial to nepojde z jedneho dna na druhy, ale pomaha robit zasadny rozdiel medzi dnom a nocou a ono sa to upravi. Moj maly po nocnom kojeni kukal, ze teraz mam energiu, kde mam zabavu? 😀 Trvalo to aj hodinu, kym zase zaspal, a to od narodenia bol rozdiel medzi dnom a nocou...
Takze, cez den svetlo, normalny hluk, rozpravanie, hranie, nosenie, atd.
V noci minimum svetla, nerozpravat, nehrat sa, prebalovat iba ked je to nevyhnutne, nakojit a zase do postele. Alebo ju koj v lehu a spolu zaspite 😉
Mozno ta potrebuje citit pri sebe a preto sa budi castejsie. Skus si ju zobrat ku sebe, ak sa bojis priamo k tebe do postele, existuju take "pripostielky", z jednej strany otvorene, ktore sa pripevnia na velku postel. Budes ju mat pri sebe, ale predsa bude na svojom matraci...
Vecer mozes skusit ju krmit castejsie, tzv. clustered feeding, stlacat prsniky atd.
Je aj mozne, ze jej je teplo a potom je smadna a preto sa budi.
Uz sa nepamatam, kedy sa to zlepsilo, ale je mozne, ze pri kazdom zube sa ti zase bude budit kazdu hodinu ☹ Skus si oddychnut s nou cez den, kasli na domacnost, potrebujes si oddychnut, ked nie v noci, tak cez den.
Vsetko dobre!