Ahojte užívala ste niektorá medocriptine na zastavenie laktacie??ak áno kedy sa vám mliečko prestalo tvoriť ? Vďaka za rady
Ahoj, ja som užívala a nezastavilo mi to, len prsia splasli a neboleli. Už je to 4 mesiace a stále keď stlačim, ide mlieko.
Ja som ich brala kvôli hrudkam a zápalu. Po troch dňoch som ani nevedela, že som mala problémy, netreba mlieko vytláčať, ani sťahovať prsia. Len normálnu podprsenku a tuším týždeň sa berú.
@poly2406 presne toto som mala aj ja. A citila som sa ako opitá. Po 3 dňoch som to prestala jest a použila som "babské " recepty na zastavenie laktacie. Do týždňa prestala.
@misenka626 ja som si kúpila v lekarni toto a zastavilo sa mi mlieko po cca 4 dňoch 👍😉
Ahojte, mam velmi podobnu skusenost.. S milou lekarnickou som sa poradila a prestavam to brat. Su to hrozne priznaky a je mi fakt zle z toho, ci psychicky alebo fyzicky. Poradila mi tie homeopatika co tu dala fotku misenka626. Tak snad to uz bude lepsie... PS: myslim ze cely proces odstavovania od materskeho mlieka berie moja dcerka oveka lepsie a statocnejsie nez ja... 😔 Citite to tak i vy niektora? Dakujem x
@maria_ra práce tiež beriem tie homeopatika
Ešte niečo robíš okrem toho? Kapustne listy, sťahovanie prs, odsávanie..... ?
Ja mam prsia tvrdé ako kameň tak neviem ci odsávať co neodsavat..
@tosomja ahoj,prosim ta prsia sa ti po dobrati znovu nenaliali?
@barborakarin ahoj. Nenaliali, ale keď som stlačila, tak mlieko tieklo prúdom.
@tosomja ahoj, je to starsi prispevok, ale chcela som sa opytat, tebe to zabralo na zapaly a hrudky v prsnikoch? Mala si ich nejak opakovane alebo ako? Ja musime presne kvoli tomu maleho odstavit 😒 som 7 tyzdnov po porode a cely ten cas mam opakovane tyzden co tyzden zapaly, blokovane mliekvody a stale hrcky, som v teplotach a uz ozaj nevladzem :( zacala som odstavovat, beriem homeopatika ricinus 30 3 dni, mliecko uz len kvapka, ale prsia su stale naliate, bolestive, sama hrudka a pred jednym dnom som mala zasa zapal a horucky…. Mam strach z tych liekov, ked citam tie vedlajsie ucinky… ale uz potrebujem nieco, co mi ozaj zaberie… ty si vedlajsie ucinky nemala?
@jankja ahoj. Ja som mala prsia ako kamene, nevedela som sa ani dotknúť, ani doktor nedokázal vytlačiť, pri mne bol asi každý, v nemocnici mi dávali oxidocin či ako sa to volá. Nepomohlo vôbec, len ešte viac sa naliali a už som mala úplne červené. Na gyn mi hneď predpísal tabletky, ale to som brala asi 4 dní a už bolo dobré, potom som si tabletku dala len raz za dva dni kým sa mi to úplne neustalilo. Ale to nemôžeš vôbec ani vytláčať, ani masírovať, len proste nechať vstrebať aj hrudky. Ani som sa nemala sťahovať.
Nemala som žiadne vedľajšie účinky. Prvý deň sa mi trošku točila hlava, ale menšie zlo ako tá bolesť pri pohybe kvôli prsiam.
Ja som užívala 21 dní .....mala som obviazane prsia dolu som si to mohla dať len na sprchovanie ....ale ešte pred prvým obviazanim mi ich dr povytlacala síce cez bolesť ale išlo to .....po 21 dňoch som mlieko už nemala.....vedľajšie účinky po tabletke som nemala žiadne
@jankja ja som hned po prvej,ci druhej tablete mala uplne pokoj od zápalu,ci bolesti. A gynekolog mi sam povedal,ze tie lieky zase nie su žiadna katastrofa,su hormonálne,to ano,ale ides ich brat len na krátku dobu. Hlavne sa treba najesť pred nimi a ani sa nemusis odväzovat.u mna nastal len ten problem ze 5dni po dobrati,sa mi prsia zase naliali.gynekolog mi predpísal este jedno balenie a potom uz som mala kľud.drz sa
@martinka13 ahoj ptodim ta, ake babske rady? Ďakujem
@minyminy prsia som cely deň mala stiahnuté šatkou. Každú cca hodinu som si prekladala mrazený hrášok koľko som vydržala.
@martinka13 akpu satkou pls? A iba jeden den? Neochorela si od toho studeneho? Predsa su tam aj pluca, vsetko ..
@minyminy obyčajnou šatkou na krk, alebo si daj elastický obväz. Nie, neochorela som
Ahojte, ja som užívala medocriptine po potrate(v 16tt) dva týždne, všetko bolo ok, v sobotu 10.9. som užila poslednú tabletku, v stredu som bola na kontrole, tiež všetko v poriadku a dnes mi začalo vytekať z prsníkov po stlačení aj samovoľne. Mám na dobratie ešte 5 tabletiek, ale neviem, či to pomôže. Treba ísť ku gynde alebo stačí aj z lekárne niečo, nakoľko ide víkend? Ďakujem za odpovede
@loly666 urcite nasad znovu medocriptine,mne sa stalo to iste a musela este jedno balenie využívať aby mi mlieko opat zmizlo.
@barborakarin ahoj, keďže som mala len 5 tabletiek a užívajú sa 2 za deň, tak som si ich nedala, chystám sa v utorok k ženskej, tak snáď to bude ok, lebo ma fest bolia, mám ich také navrete, ale tečie mi z bradaviek až keď si ich stlačím, tak to nerobím radsej. Som teraz aj nachladnuta a ešte užívam clexan injekcie, tak či to nemôže byť aj tým 🤷
@loly666 myslim ze nie,vraj veľakrát jedno balenie nestačí a po par dňoch od dobratia sa mlieko vráti.ak ides v utorok,tak by som si uz dala.akurat ti to vyjde,inú radu ti podla mna neda.vela štastia,viem ake neprijemne to je
@misenka626 ja som ho užívala vyše týždňa, laktacia sa nezastavila a mala som brutálne vedľajšie účinky. Nikdy viac! Myslela som, že zídem zo sveta.