Matysák - hroznová šťava na podporu laktácie

13. dec 2021

Dobrý den, prosim zaujíma ma ci je na podporu laktácie vhodná červená alebo biela hroznova šťava od matyšak? pripadne ake alternatívy okrem tejto značky ? Piť od pôrodu uz? A je vhodne riešenie šťavy s čistou vodou ?

vitriolka
13. dec 2021

je to hlupost.

selu11
13. dec 2021

Ahoj, ja som ju pila keď som mala pocit, že mám málo mlieka. Viditeľne to fungovalo ( a nie len pri mne). S pitím som začala už v pôrodnici, mala som tam asi dve fľaše.
Matyšák je podľa mňa veľmi sladký, riedila som ho vodou. Pila som aj bielu aj červenú, podľa chuti. Hroznovú šťavu predáva aj DM, tu som ja ale nepila. Veľa žien pije aj Vineu, ale tam je veľa pridaného cukru, málo hroznovej šťavy a bublinky čo môžu robiť bábätku problémy.

zooeynka
13. dec 2021

Neviem ci konkretne matysak, ale akakolvek hroznova stava je na podporu tvorby mlieka. Aj sampanske, staci minimum, mne po nom mlieko doslova striekalo.

lucik194
13. dec 2021

mna hroznova stava nafukovala, takze som ju vobec nepila

mimi2018
13. dec 2021

Obe sú dobré.

ckatka
13. dec 2021

Nefunguje, len je to kopa zbytočného cukru, ktorý tvoje telo nepotrebuje. Keby si vypila rovnaké množstvo čistej vody, má to ten istý (a lepší) efekt. Ja som teda skúsila všetko (a tým myslím fakt ze všetko), laktacnu, spoločné spanie, koža na kožu, senovku, trioherb, homeopatiká, polievky, veľa piť, mušt, Costi,....A nič. Cievkovala som UM 8 mesiacov aby nestratil sací reflex a aby boli prsia vkuse stimulovane. Ale môžem ti povedať že to stalo za to. Ako sa rozjedol s prikrmami, už mu stačí aj moje malo. A napríklad v noci vôbec nevstavam, len si cucne a spí ďalej.
Najviac mlieka mam keď pijem ajurvedsky čaj Mehdika - Nursing women. Škoda že som ho neobjavila skôr. Dá sa v pohode objednať v lekárni cez internet.
A nosenie v šatke- kojenie v šatke/ring slingu.
A hlavne sa upokojiť. Ta cievka je super, keď treba dokrmovat a nechceš to vzdať.

majulino
13. dec 2021

Je jedno čo piješ, hlavne pi veľa. Je jedno ci matysak, cierme pivo, vinea alebo čistá voda.... Odskusane pri 3 detoch. Voda a caste prikladanie zvýši laktaciu

ivanki
13. dec 2021

ja som to pila pravidelne a pomohlo, je to aj o psychike, ale kludne si daj aj pohar vina z toho budes mat mlieka az az

domka222
13. dec 2021

Ja som pila odbublinkovanú bielu vineu. Na začiatku zrejme pomohlo

petamich
13. dec 2021

kazdemu asi funguje nieco ine ale mne doteraz, ked potrebuje zvysit tvorbu ta hroznova stava pomaha, riedim si ju s vodou 2:1 (menej stavy) a tvorba sa zvysi, co mne ake pomohlo nasadit v porodnici hned po porode a pomohlo na rozbeh bola rozhodne senovka a benedikt 🙂 drzim paste

mariejenka
13. dec 2021

Ja som pila riedeny, viac vody, skôr tak na chuť...a kupim si vzdy ked je akcia ,aj minule mam naložené v košíku flasky, syna v nosiči,a predo mnou stali v rade na pokladňu policajti, cinkajuc som sa postavila na nich, jeden sa obzrel😶😶..."ťažký den"?? Sa ma pýta.
"Áno, asi si lognem uz v aute,nech zvládnem cestu"🤣🤣 ten ksicht stál za to...ale hneď som mu ukázala,ze ke to šťava co môžu deti, tehotné atď...

lenkapap
13. dec 2021

Odporucam hroznovu stavu z DM...rovnaky obsah len 1/2 cena 😉

autor
13. dec 2021

@lenkapap super a prosim to je biela alebo červená šťava?

lenkapap
14. dec 2021

Cervena. Tato cervena https://www.mojadm.sk/dmbio-hroznova-stava-100-...
Kupujem tyzdenne 3ks, mne pomaha na tvorbu mliecka. Kombinujem s DM cajmi na kojenie.
Raz ked ju nemali, skusila som aj toto https://www.mojadm.sk/babylove-stava-pre-dojcia...

jana7638
14. dec 2021

Ja som pila čistú vodu pravidelne a keď som mala pocit že mám malo mlieka tak som si robila čaje na podporu mlieka.aleto bolo len raz a preventívne som pila každý druhý deň čaj na podporu mlieka.to bolo pri prvom pri ďalších dvoch mi stačilo piť len čistú vodu.ale musíš viac aj 2litre vypiť a polievky

evaplev
14. dec 2021

Ahoj mne veľmi pomohol banánový džús z Kauflandu. A veľa čistej vody. Keď som zistila že mlieko ubúda tak som si dala pohár džúsu a bolo.

olivierko229
14. dec 2021

Ahoj, ja som matysaka neskusala, ja som mala privela mlieka, Dala som si Len par bobuliek domaceho hrozna a uz sa mi nalievali prsia, az bolestivo, to iste tmave nealko pivo, stacil glg Postupom casu, s klesajucimi potrebami dieta bol efekt slabsi. Na dva Roky som uz prave chcela zvysit tvorbu mlieka, ale cele tmave pivo som vypila a nic. Jedine mi potom zabral weleda caj na podporu laktacie, ine caje nic moc.

zuzudrnda
14. dec 2021

Velmi individualne. Na odporucanie som pila hroznovu stavu - mame vinohrad, tak vlastnu - cervenu aj bielu. Stiahla som aj 2-3 l za den, laktaciu to vsak neovplyvnilo vobec 😀. Drzim palce, aby ste mali dost MM.

tncka
14. dec 2021

Mne pomohla aj vinea