Materské mlieko + Nutrilon

chiomina
12. jan 2017

Ahoj,

Chcela by som sa poradiť ohľadom dávkovania nutrilonu po materskom mlieku. Ak tu už je nejaká taká téma (mne sa ju nepodarilo nájsť) rada si ju prečítam. Dávam bábätku najprv materské (podľa váhy to vychádza nejakých 50ml) a potom 45ml nutrilonu. Za posledné 2 týždne pribral každný den okolo 45g. Teraz ma mesiac aj dva týždne. Pediatrička vraví, že mu mám dať nutrilonu koľko vypije avšak mne sa tento postup nezdá najsprávnejší. Mám pocit, že by dokázal piť donekonečna a že bábätká veľmi nemajú mieru koľko vypiť.

Vďaka.

3petka
12. jan 2017

Ver ze maju mieru. Ja som na zaciatku davala o nieco viac mliecka um a tak som sa naucila ze kolko mu mam dorabat. Ked uz nechcel tak nepil.

lorela
12. jan 2017

Napriek tomu, že sa pýtaš na niečo iné, odpoviem ti radou, ktorá mi napadla ako prvá: Dieťaťko by malo byť prvých 6 mesiacov výlučne dojčené, skús najprv rozbehnúť tvorbu materského mlieka častejším ponúkaním.
Ak by to naozaj nešlo, potom moja druhá rada je, aby si sa menej sústredila na čísla a viac na svoju intuíciu, resp. na reakcie tvojho bábätka. Dávaj toľko mlieka, aby bolo spokojné; nie hladné už po pól hodine, ani nie stále najedené po 3 hodinách.

veronikaaa444
12. jan 2017

Suhlasim s @lorela. Dnes som akurát volala s mojou pediatrickou,ktora hovorila pokial sa da,najlepsie dojcit do 6mesiaca.zrejme ani v mojom pripade tolko nevydrzim,tak som sa radila,ci umelym dokrmovat, alebo od ukonceneho 4mozem zacat s prikrmami.povedala,ze je radsej za prikrmy a ked tak dokrmit materskym trosku.tvoj pripad je zrejme iny a pokial dokrmujes umelým, lebo ho nemas dostatok,tak mu daj tolko,kolko on sam vypije.ja to po rade s lekarkou robim tiez takto,nakolko som spociatku sla podla tabuliek a len mi vrieskal a vrieskal,no teraz je uz vsak spokojny.ak sa dieta "preje" nadbytocne mliecko vyvracka.radila som sa uz aj ja tu s mamickami a mali veeelmi podobne nazory a skusenosti,ktore mi odporucila lekarka.

zufka10
12. jan 2017

Je tu skupina Laktacna poradna a tam vam poradia baby s rozbehnutim dojcenia 🙂

janickacrazy
12. jan 2017

Daj mu jesť, koľko pýta, určite nebude ťahať donekonečna, je to hlúposť. Bábatká priberajú prvé týždne veľa a tvoj pribral úplne normálne, aj mne tak priberali deti na začiatku a dokonca ešte viac. Teraz má moj 14mes. ledva 9kg a to prvý mesiac pribral vyše kila, čo sa nám zdalo dosť veľa, no po 6.mesiaci už priberal oveľa menej a žiadny tučko z neho nie je, ak sa toho bojíš.

slivka5
12. jan 2017

ako pise zufka10 najlepsie sa poradit v tej skupine, mozno ani nebude potrebny 🙂 @chiomina